Ttela

Lext skyndar långsamt efter skadehelve­te

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Han kom, han sågs, han segrade. Det blev en lyckad comeback för Carl Lext, men det gäller att skynda långsamt för Skoftebyns nyckelspel­are. – Kroppen är inte riktigt vad den varit tidigare, säger han.

Sportchef Toni Andersson kalllade det för Lext-effekten, det när Carl Lext, efter närmare ett år av skadehelve­te, äntligen gjorde comeback i andra halvlek mot Borås AIK (6–4) och såg till att Skoftebyn vände underläge till seger.

– Nu är jag äntligen tillbaka, men kommer säkert att ha lite känning under hela den här säsongen, sa Carl Lext efter matchen.

När TTELA når Lext några dagar senare är han på väg till Bohus för att få behandling.

– Kroppen är inte riktigt vad den varit tidigare så jag får börja försiktigt, det blir en process att komma

” Jag kommer att vara med men vi får se hur mycket speltid det blir

Carl Lext

tillbaka. Men det känns ändå helt okej, säger han.

I matchen mot Borås höll kroppen för en halvlek, mycket talar för att det blir något liknande i onsdagens derby mot IFK Uddevalla.

– Jag kommer att vara med men vi får se hur mycket speltid det blir, säger han.

Men att vila när det vankas derby mot ärkerivale­n är så klart inte att tala om.

– Det är speciellt att möta Uddevalla, det känns verkligen som ett derby. Det har varit tuffa matcher under åren, men det ska bli väldigt roligt, säger Lext.

IFK Uddevalla har dominerat svensk futsal på herrsidan de senaste åren, men så här långt har laget inte imponerat. Kanske inte så konstigt, säsongen började stormigt när både lagets tränare och futsalansv­ariga hoppade av bara dagar före seriepremi­ären.

– Men det är ändå en tuff bortamatch. Även om det har varit turbulent för dem så har de fortfarand­e många bra spelare och ett bra lag, säger Lext.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Carl Lext gjorde efter närmare ett års frånvaro comeback när Skoftebyn mötte Borås AIK i förra veckan. Arkivbild.
Bild: Christian Flodin Carl Lext gjorde efter närmare ett års frånvaro comeback när Skoftebyn mötte Borås AIK i förra veckan. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden