Ttela

Arber tog silver i French Open

- TTELA

Det lossnade ordentligt i helgen för Os-satsande Arber Azemi från Team Kumgang SVEA. Han tävlade i -68 senior och tog silver i årets upplaga av French Open.

French Open är en av de största världsrank­ingtävling­arna och i år deltog 1439 utövare från hela världen.

På vägen mot finalen mötte Arber Azemi bland annat toppnation­er som Spanien och Italien.

I sin andra match mötte han Davide Spinosa från Italien, som är tidigare juniorvärl­dsmästare, och Arber vann med 12-8. Trots att siffrorna var jämna så var aldrig italienare­n i närheten.

I finalen mötte han Afrikamäst­aren, Ismael Yacouba från Niger. Arber Azemi fick dock se sig besegrad denna gång med 14-6. Arber kom inte riktigt upp på sin nivå i finalen.

Han mötte för övrigt Yacouba förra året och vann då med 24-7. Den gången var han överlägsen. Även Rasmus Johansson tävlade i French Open, i klassen senior -54. Rasmus, som blev svensk mästare i junior -51 förra året, gör nu sin första seniorsäso­ng. Han är redan ute på de stora arenorna och tävlar och i helgen vann han sin första match i en G-klasstävli­ng, men tyvärr blev det förlust i andra matchen mot Frankrike.

I Sverige går det riktigt bra för Rasmus då han vunnit allt han ställt upp i hittills denna säsong.

Nästa tävling för Team Kumgang SVEA är Svenska Cupen 3 i Helsingbor­g som avgörs nu på lördag. Dit åker hela laget från Kumgang

Taekwondo för att slåss om rankingpoä­ng till landslaget.

Två veckor efter det avgörs SM i Borlänge. På förhand ser det ut som om Kumgang Taekwondo kan ta med sig flera nya svenska mästare hem till Trollhätta­n.

 ?? Bild: Privat ?? arber azemi var strålande glad efter sitt silver i French open.
Bild: Privat arber azemi var strålande glad efter sitt silver i French open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden