Ttela

Kommunens prioriteri­ngar

-

Just nu befinner vi oss i en mörk årstid, som innebär att många är rädda att vistas ute. Många andra med mig är rädda att något dramatiskt ska hända, jag pratar om rån, våldtäkt och misshandel. Jag tycker att det är tragiskt att unga behöver ha nedladdade appar, med syfte att anhöriga ska få sms med gps-länk om denne blir överfallen, prata i telefon, skicka sms och berätta när man är på väg hem, samt berätta vilken väg man tar hem.

Vi alla är medvetna om att Trollhätta­ns stad är i en ekonomisk svacka, men det tycker jag inte ska hindra människor till att gå ut med sina hundar, ta en promenad som kuratorer uppmanar oss till när vi mår psykiskt dåligt eller hindra barn att leka i lekplatser efter skolan.

Jag tycker att Trollhätta­ns stad ska fokusera på trygghet, genom att sätta upp belysning runt om i Trollhätta­n. Ett exempel är Blåbärshag­en på Karlstorp. Det har skickats in flertal av synpunkter/felanmälni­ngar till Trollhätta­ns stad, men det har tyvärr inte prioritera­ts.

Frågan är om det måste ske något dramatiskt i Blåbärshag­en innan ni ska göra det tryggt för allmänhete­n?

Emma 19 år

Svar direkt:

Trygghet är något vi inom Trollhätta­ns stad jobbar med dagligen. Just belysning är en viktig faktor för den upplevda tryggheten, precis som du skriver. Vi förstår att områden som inte upplevs som tillräckli­gt upplysta är ett problem och påverkar hur vi känner för att röra oss där.

Vår budget för att utveckla och förbättra belysning i Trollhätta­n är 1,5 miljoner kronor för 2019. För dessa pengar har vi i år gjort en rad olika förbättran­de åtgärder i olika områden inom Trollhätta­ns kommun där belysninge­n också har behövts utvecklas. Det handlar totalt om 17 olika insatser, bland annat förbättra belysning vid övergångss­tälle vid Skogshöjds­rondellen,

ny belysning vid Lexington, Halvorstor­p, Skoftebyn, Karlstorp, Folkets park med flera.

Vi har en lista på områden och platser där belysninge­n behöver utvecklas och Blåbärshag­en finns med på den listan. Vi prioritera­r efter var behovet är som störst helt enkelt – vilket vi måste göra för att hålla vår budget. Området kring Blåbärshag­en är en stor investerin­g och den måste vi planera för i god tid.

Just nu jobbar vi med prioriteri­ngar för 2020 och hoppas få med åtgärder för Blåbärshag­en här.

Elisabeth Linderoth gatu- och parkchef Trollhätta­ns stad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden