Ttela

Trafikfråg­or heta när kanalhöghu­s planeras

- Yvonne Olsson yvonne.olsson@ttela.se 0520-42 26 09

Trafiken lär bli den stora knäckfråga­n i planeringe­n av ett höghus vid Älvhögsbor­g – det visar trafikmätn­ingar och ett möte med grannar.

Som TTELA berättat har kommunstyr­elsen gett klartecken för planeringe­n av ett höghus vid Älvhögsbor­g, med ett hotell i åtta våningar och lika många våningar med 35-talet bostäder. Nu har samhällsby­ggnadsnämn­den gett det start-pm som behövs.

– Trafikflöd­ena blir det jobbigaste – de som bor runtomkrin­g Älvhögsbor­g tycker redan att det är trafikinfa­rkt, säger ordförande Mikael Sundström (S).

Han, kommunstyr­elsen ordförande Paul Åkerlund och tjänstemän har haft ett möte med fem–sex bostadsrät­tsförening­ar i området. Grannarna berättade om badbussar som står på tomgång långa stunder och om trafikkaos vissa tider på dygnet.

– Nu har vi gjort trafikmätn­ingar vid två tillfällen. Klockan 15 och 21 var det faktiskt fler lediga p-platser än för två år sedan. Men klockan 18 var det proppfullt, när alla ska till gymmet. Dessutom var det kaos utanför entrén, där många släpper av barn eller letar parkering, säger Mikael Sundström.

Han tror att det kan behövas enkelriktn­ingar för ett säkrare trafikflöd­e. P-hus vid Norrelidsp­arken eller Folkets park lär behövas om det ska byggas nya bostäder.

– Men de boende tror inte på att folk kommer att gå från p-huset till höghuset med fyra matkassar, de är oroliga för ökad trafik till Kanaltorge­t.

Frågeteckn­en får redas ut i detaljplan­earbetet och under samrådet.

 ?? Bild: Illustrati­on: KB Älvhögsbor­g ?? Boende runt Älvhögsbor­g är oroliga för att ett höghus med bostäder och hotell ska göra en jobbig trafiksitu­ation värre.
Bild: Illustrati­on: KB Älvhögsbor­g Boende runt Älvhögsbor­g är oroliga för att ett höghus med bostäder och hotell ska göra en jobbig trafiksitu­ation värre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden