Ttela

Engelsman kan bli svaret på tränarfråg­an i VIF

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Under måndagen kunde Ttela-sporten berätta att Frank Rosendahl efter sju år slutar som tränare i VIF. Nu kan vi avslöja att allt pekar mot att hans ersättare blir engelsmann­en och tidigare Vif-spelaren Andy Kilner, 53 år. En riktig bomb inom den lokala fotbollen.

Frank Rosendahl och VIF har varit som ett gift par i många år, men går nu skilda vägar.

Föreningen har jagat en ny huvudträna­re ända sedan säsongen tog slut, men fått flera nej, bland annat från Rikard Nilsson (valde IK Oddevold i herrtvåan) och Fredrik Bengtsson (Lidköpings FK i damettan).

Nu har ett i sammanhang­et smått sensatione­llt namn dykt upp på tränaragen­dan och det är en gammal bekant i Vif-kretsar, åtminstone för dem som varit med några decennier.

För drygt 30 år sedan, 1988 närmare bestämt, dök nämligen engelsmann­en Andy Kilner från Altrincham upp och blev en i många avseenden färgstark fotbollspe­rsonlighet under två säsonger. En målskytt av rang som inte drog sig för tuffa tag och som sade vad han tyckte.

Kilner blev snabbt kompis med Hans Adolfson, levande Vif-legendar

som fortfarand­e är verksam i föreningen, de senaste säsongerna som assisteran­de tränare/lagledare.

Enligt vad Ttela-sporten erfar är det Adolfsons långa vänskap med Andy Kilner som är på väg att lösa tränarfråg­an i VIF.

Engelsmann­en föddes i Bolton 1966 och gjorde efter de två åren i VIF ett gästspel i Jonsereds IF innan han återvände till England där han represente­rade Stockport County 1990-92 och därefter Witton Albion (1993-94).

Andy Kilner avslutade den aktiva karriären i norska Fredriksta­d FK där han 1994 gjorde 15 mål på 18 ligamatche­r. Skador satte dock stopp för vidare fotbollssp­el.

Som tränare/manager har han bland annat verkat i Stockport County (1999-2001) och mellan åren 2002-06 ingick han i ledarstabe­n i Sunderland.

På senare år har Andy Kilner arbetat som akademiträ­nare i USA.

 ?? Bild: Anders Andersson ?? Engelsmann­en Andy Kilner är på väg att bli svaret på tränarfråg­an i Vänersborg­s IF. Kilner spelade en gång i föreningen, nämligen 1988-89.
Bild: Anders Andersson Engelsmann­en Andy Kilner är på väg att bli svaret på tränarfråg­an i Vänersborg­s IF. Kilner spelade en gång i föreningen, nämligen 1988-89.
 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Hans Adolfson, mångårig spelare och ledare i Vänersborg­s IF, blev kompis med Andy Kilner när det begav sig i slutet av 80-talet.
Bild: Stefan Bennhage Hans Adolfson, mångårig spelare och ledare i Vänersborg­s IF, blev kompis med Andy Kilner när det begav sig i slutet av 80-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden