Ttela

Fakta: Målvakter med vunna matcher i NHL

- Gustav Sjöholm/tt

1: Martin Brodeur

2: Patrick Roy

3: Roberto Luongo

4: Ed Belfour

5: Henrik Lundqvist 691 551 489 484 455

New York Rangers vann rysarmötet mot Montréal i lördags efter en rejäl upphämtnin­g, vilket innebär att Rangers har två segrar i rad, något som varit ovanligt den senaste tiden.

– Vi höll oss till vår spelplan, som vi gjort två matcher i rad nu, vilket är ett stort steg för oss, säger Lundqvist.

Norske Mats Zuccarello besökte för första gången Madison Square Garden sedan han lämnade Rangers. Publiken hyllade honom med stående ovationer när några av hans höjdpunkte­r från tiden i Rangers visades upp på jumbotrone­n.

Lundqvist var glad över att slippa hamna i straffsitu­ation mot sin förre lagspelare, som han har en speciell relation med.

– När du spelat tio år tillsamman­s har du upplevt så mycket ihop. Du har på sätt och vis vuxit upp tillsamman­s. Det är speciellt att träffa varandra igen, säger Lundqvist.

Segern innebar också ny historiesk­rivning, när Lundqvist klev upp på ensam femte plats över de målvakter med flest segrar i ligan och passerade Curtis Joseph. 29 segrar till och han är uppe med Ed Belfour på fjärde plats.

– Om du hade frågat mig för 15 år sedan hade det verkat surrealist­iskt. Men du inser vad det är, en laggrej. Jag är tacksam för alla spelare genom åren som hjälpt mig nå hit. Det är coolt och jag är stolt över det, säger Lundqvist.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden