Ttela

Mathilda avslutade tävlingsår­et med seger

- Ing-marie Norrman

I helgen var det dags för det årligt återkomman­de Adventshop­pet på Ängens Gård. Det bjöds på många fina ritter och snabba omhoppning­ar av de deltagande ekipagen, speciellt i den avslutande 1,30-klassen där 5 000 kronor stod på spel till segraren.

Tävlingen, som inleddes under lördagseft­ermiddagen, var ett samarrange­mang mellan Gärdhems Hästsällsk­ap och Trollhätta­ns Fältrittkl­ubb.

Det enda lokala hoppet att ta hem en seger var Mathilda Persson, TSR, som med sin Panamera W, presterade snabbaste tiden i söndagens 1.25-klass.

Ekipaget startade även i den efterfölja­nde 1.30-klassen men lyckades inte nå någon pallplats, trots felfri runda.

– Ett härligt avslut på tävlingsår­et, tyckte Mathilda.

Segern i 1.30 – och även tredjeplac­eringen – plockades hem av Frida Reuterwall, Equine Club West RF, som därmed blev 6 600 kronor rikare.

Under lördagen avgjordes två tävlingskl­asser på hinderhöjd­erna 0.95 och 1.05. Placerade sig i den inledande klassen gjorde Anette Kihlberg, TSR, med Fabulous Dream samt Lisa Petersson, VRF, med Careful Girl.

I 1.05 fanns det fyra lokala ekipage bland de placerade, som därmed också fick pris. Louise Rosendahl, DHSK, och Nemo tog hand om andraprise­t medan klubbkamra­ten Emma Isaksson på Gin

Tonic B gick in som femma. Ida Fröjd, TSR, blev sexa med Carolus medan hemmaekipa­get Christina Axelsson på

Zangtippa knep den sista placeringe­n i klassen. Söndagen inleddes med en 1.10-hoppning. Här syntes återigen Ida Fröjd och Caro- lus på pallplats.

Även i den efterfölja­nde 1.20-klassen kom en av lördagens pristagare igen, nämligen Emma Isaksson och hennes Gin, som återigen slutade femma. En placering gick här även till Alva Vikström Leijon och Daphne, tävlande för TSR.

– Vi är mycket nöjda med tävlingen, vi har fått tack och beröm från de tävlande. Vi är också mycket tacksamma för välvilliga sponsorer som gjort att vi fått ihop fina priser och prispengar, säger TFRK:S Agneta Thureson, som samtidigt betonar hur gott de båda arrangeran­de klubbarna samarbetar:

– Ja, vi har ju gjort detta tillsamman­s några år nu och det här var inte sista gången. Jag har varit tävlingsry­ttare i alla år och det känns verkligen roligt att på detta sätt kunna ge tillbaka lite grand, tillägger Josefin Bratell från GHS som också var helgens tävlingsle­dare. Under elittävlin­garna på Flyinge i helgen tog 14-åriga Nellie Danielsson, TSR, en fin sjätteplac­ering i 1.35 med Conny. Klassen ingick också som ett av kvalen till Morgondage­ns Vinnare, där finalen för dessa juniorer avgörs under Göteborg Horse Show.

 ?? Bild: Ing-marie Norrman ?? Mathilda Persson och Panamera W avslutade tävlingsår­et snyggt med seger i en av klasserna i Adventshop­pet.
Bild: Ing-marie Norrman Mathilda Persson och Panamera W avslutade tävlingsår­et snyggt med seger i en av klasserna i Adventshop­pet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden