Ttela

Johan Hammerby: Låt Melodifest­ivalen 2020 bli tjejernas år

-

Eric, Robin, Måns, Frans, Robin, Benjamin, John. Som tvåa: Danny, Yohio, Oscar, Jon Henrik, Nano, Felix, Bishara. Sedan 2011 har det sånär som på två år varit killarna som dominerat totalt i Melodifest­ivalen. Både kommit tvåa och vunnit. Visst, det har gått rätt så bra för dem i Eurovision. Men det börjar bli lite tråkigt nu.

Lite slentrianm­ässigt brukar man knöla ihop länder från forna Jugoslavie­n med att ”de skickar bara tråkiga balkanball­ader”. Portugal skickar bara introverta fado-visor. Malta har svulstiga ballader av kvinnor. Och så vidare, och så vidare. Men faktum är att liknande saker har sagts av utländska fans om Sverige på senare tid. ”Ni skickar bara samma låt år efter år. En snygg popkille med ett ännu snyggare nummer”.

Ja, så är det. Vi har kört in i ett hjulspår som det vore trevligt att komma ur. Och det finns flera bra chanser att bryta mönstret 2020.

Det var länge sedan det var med en sådan samling starka, unga tjejer med rejäl vinstchans. Ända sedan i våras har jag tippat att Hanna Ferm ska komma tillbaka 2020 och vinna hela alltet. Det är fortfarand­e min tanke. Men konkurrens­en blir stenhård. Klara Hammarströ­m, Amanda Aasa, Malou Prytz, Anna Bergendahl, Dotter, Mariette, Faith Kakembo och Suzi P är alla artister som både kan ha en stark låt, cool show, bra budskap och en proffsig helhet.

” Vi har kört in i ett hjulspår som det vore trevligt att komma ur. Och det finns flera bra chanser att bryta mönstret 2020

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden