Ttela

Hilde Beate Aronsen är ny chef på Hehrne

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se 0521-57 59 15

Nyheter : Hilde Beate Aronsen kommer från Norge och är ny i hotellbran­schen. Men att låta karriären ta en ny riktning är inget hon räds. Nu är hennes jobb att utveckla Hotell Hehrne på Restad gård.

Hilde Beate Aronsen är ny inom hotellnäri­ngen och hon gjorde sitt inträde i branschen under tuffast tänkbara förhålland­en. Men hon backar inte för en utmaning. – Jag har en väldigt hög arbetskapa­citet.

Hotell Hehrne ligger på Restad gård utanför Vänersborg. Sedan i februari har verksamhet­en en ny vd från Norge. Hon heter Hilde Beate Aronsen och har sin bakgrund bland advokater. Fast hon är inte jurist utan administra­tör.

– Jag jobbade i advokatbra­nschen i elva år som administra­tionschef, säger hon.

Att kasta sig från en bransch till en annan är inget som skrämmer Hilde Beate Aronsen.

– Jag är inte rädd av mig och det var aldrig någon tvekan om att jag skulle tacka ja. Det känns bra, jag trivs och våra anställda är jättedukti­ga. Jag har en väldigt hög arbetskapa­citet och jag tar med mig energi. Mitt mål är att det här ska bli ett ställe där man känner sig som hemma, säger hon.

För att nå dit håller man på med en hel del förbättrin­gar.

– Här händer det ganska mycket just nu. Vi bygger en terrass som ska öppna i maj. Och badtunnorn­a ska flyttas till gräsmattan. Utanför restaurang­en lägger vi stenplatto­r så att man kan sitta ute. Där ska vi också bygga en grill så att kocken kan stå ute och laga mat. Vi har haft grillkväll­ar tidigare men nu får vi en bättre uteplats, säger Hilde Beate Aronsen.

För ett år sedan gjordes det också förbättrin­gar på hotellet.

– Köket och lobbyn är helt nytt. Näst på agendan står en upprustnin­g av rummen.

Och alldeles nyss sattes laddstolpa­r för elbilar upp.

Förutom att försöka locka folk att sova över i de 42 rummen ska Hehrne också satsa på konferense­r riktade till både lokala och regionala gäster. Hilde Beate Aronsen tycker att området är lämpligt för detta.

– Möjlighete­n finns ju att använda hela parken. Om man har suttit inne och jobbat i många timmar är det skönt att gå ut.

Gästerna erbjuds även evenemangs­paket, men också aktivitete­r som är mer skräddarsy­dda.

Ombyggnads­planerna gjordes förstås långt innan coronaviru­set dök upp. Nu gäller det att klara sig igenom krisen som drabbar turist- och besöksnäri­ngarna särskilt hårt.

– Vi håller humöret upp. Nu gäller det att rida ut stormen. Vi kommer att satsa mer på catering och även färdiglaga­d fryst mat som kunderna kan värma hemma, säger Hilde Beate Aronsen.

 ??  ??
 ?? Bild: Niklas Johansson ?? Hilde Beate Aronsen har sedan ett par månader tillbaka varit vd på Hotell Hehrne på Restad gård i Vänersborg.
Bild: Niklas Johansson Hilde Beate Aronsen har sedan ett par månader tillbaka varit vd på Hotell Hehrne på Restad gård i Vänersborg.
 ??  ?? Hotell Hehrne är just nu, precis som alla andra hotell, inne i en svår period på grund av coronaviru­set.
Hotell Hehrne är just nu, precis som alla andra hotell, inne i en svår period på grund av coronaviru­set.
 ??  ?? Jonas Karlsson och Reine Albertsson bygger en ny altan vid Hotell Hehrne.
Jonas Karlsson och Reine Albertsson bygger en ny altan vid Hotell Hehrne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden