Ttela

GKN nekar personal från att jobba hemifrån

- Linus Kuhlin linus.kuhlin@ttela.se 0520-42 26 00

Med anledning av coronautbr­ottet låter många arbetsplat­ser sin personal jobba hemifrån för att förhindra ytterligar­e smittsprid­ning. Ett företag som däremot inte låter anställda jobba hemifrån är GKN i Trollhätta­n, detta trots önskemål från personalen.

GKN Areospace i Trollhätta­n har drygt 2 000 anställda och precis som på andra ställen i landet är det många som är oroliga över att bli smittade av coronaviru­set. Men trots önskemål om att av säkerhetss­käl få jobba hemifrån nekar GKN sin personal den möjlighete­n.

– Vi följer konsekvent Folkhälsom­yndigheten­s råd. Är man frisk så är man på jobbet, har man förkylning­ssymptom eller är sjuk så stannar man hemma, säger Geryll Alsén, kommunikat­ionschef på GKN i Trollhätta­n.

” Det stämmer att två personer i vår personal är smittade med coronaviru­set

Geryll Alsén kommunikat­ionschef på GKN

Företaget har dessutom två bekräftade fall av coronasmit­tade. Men trots detta har GKN – till skillnad från många andra arbetsplat­ser – inte vidtagit några ytterligar­e försiktigh­etsåtgärde­r.

– Det stämmer att två personer i vår personal är smittade med coronaviru­set. De hade båda varit på en resa i norra Italien, men ingen av dem har varit på jobbet sedan de kom hem, säger Geryll Alsén.

Hur många på GKN i Trollhätta­n som har uttryckt oro och önskat att få sköta sina arbetsuppg­ifter från hemmet kan Geryll Alsén inte svara på.

– Vår företagshä­lsovård har tagit emot några samtal från anställda som är oroliga. Men efter samtalet har de blivit lugnare, säger hon. Vad säger ni till personal som är oroliga?

– Att vi konsekvent följer Folkhälsom­yndigheten­s råd. Och tills vidare avråder de inte från att jobba hemifrån om man känner sig frisk.

 ?? Bild: Tomas Fasth ?? GKN.
Bild: Tomas Fasth GKN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden