Ttela

Strömbergs varning: ”Ta det på allvar”

-

Flera i Glenn Strömbergs familj befinner sig i den hårt coronadrab­bade staden Bergamo. I SVT talar den förre detta storspelar­en ut om sin oro för pandemin. – Ta det här på allvar, Sverige, säger han.

Glenn Strömberg, 60, är för tillfället separerad från flera av sina familjemed­lemmar på grund av den pågående coronapand­emin.

Några av hans barn och barnbarn befinner sig på Teneriffa, där familjen har hus, medan hans fru och övriga är kvar i hemstaden Bergamo i regionen Lombardiet, som drabbats mycket hårt av virusets spridning.

– Jag har märkt skillnad på deras röster, deras agerande och deras sätt att må sedan jag lämnade i mitten av januari. Jag har inte kunnat komma tillbaka till Bergamo efter det, säger Strömberg i SVT:S extrainsat­ta helgstudio.

Nu uppmanar han samtliga svenska medborgare att inte ta lättvindig­t på coronaviru­set.

– Min egen åsikt är: Ta det här på allvar, Sverige, för det kommer bli värre än vad vi tror, tyvärr.

En stor anledning till att så många insjuknat i covid-19 i just Bergamo tros vara att stadens fotbollsla­g tog emot Valencia i Champions League inför 40 000 åskådare för drygt en månad sedan.

– Tidsmässig­t stämmer det in väldigt bra. Tusentals människor firade på läktaren, bara centimeter ifrån varandra, säger Francesco Le Foche, immunolog och avdelnings­chef på ett sjukhus i Rom, till Corriere dello Sport enligt Expressen.

 ?? Bild: Jonathan Näckstrand ?? Glenn Strömberg bor till vardags i Bergamo.
Bild: Jonathan Näckstrand Glenn Strömberg bor till vardags i Bergamo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden