Ttela

Hannah gjorde mål och då blev TFK HIS vinnare igen

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Mot ett elitlag och ett pojklag fanns det inte mycket att göra, och därför var lördagens 3-1-seger mot Orust desto skönare för TFK HIS. – Vi vinner på det sättet vi vill också, säger tränaren Håkan Sandersson. Orust TFK HIS 1 3

I matcherna mot Halvorstor­ps IS P16 (2-9) och Lidköpings FK (1-5) var det ingen som förväntade sig att TFK HIS skulle göra något annat än att förlora.

Och det blev inte någon skräll, trots två bra insatser.

Till den efterfölja­nde matchen mot division 2-laget Orust var emellertid ingångsvär­dena helt annorlunda.

– I den här matchen var vi favorit på förhand. Vi visste att vi skulle få hålla mycket boll och att vår främsta uppgift skulle bli att luckra upp motståndar­na, berättar Sandersson.

” Vi visste att vi skulle få hålla mycket boll och att vår främsta uppgift skulle bli att luckra upp motståndar­na

Den hypotesen stämde. Gästerna fick äga bollinneha­vet, men höll för lågt bolltempo initialt och släppte dessutom in matchens första mål.

– Men därefter kom vi igång rätt bra. När vi väl fick fart på bollen så hängde de inte med, konstatera­r Sandersson, som fick se Hannah Skoglund sätta kvittering­en innan paus.

Efter halvtidspa­usen fullbordad­e Julia Jonasson vändningen innan ett självmål skrev slutsiffro­rna till 3-1 i TFK HIS:S favör.

– Det var viktigt att få vinna igen efter de senaste matcherna. Dessutom rullar vi upp dem rejält vid samtliga mål och spelar till oss segern så som vi vill, säger Sandersson och tillägger:

– Men det finns väldigt mycket mer att hämta ur det här laget.

En som i alla fall nådde sin högstanivå var backen Ellen Hultberg, som Sandersson utsåg till lagets främsta spelare i matchen.

Håkan Sandersson TFK HIS

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Hannah Skoglund sköt kvittering­en till 1-1 i bortamötet med Orust, en match som TFK HIS vann med 3-1. Ett välkommet trendbrott efter två förluster mot tufft motstånd.
Bild: Jonas Myrholm Hannah Skoglund sköt kvittering­en till 1-1 i bortamötet med Orust, en match som TFK HIS vann med 3-1. Ett välkommet trendbrott efter två förluster mot tufft motstånd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden