Ttela

VBG Group permittera­r i Vänersborg

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

VBG Group, med tillverkni­ng av lastbilsko­pplingar i Vänersborg, kommer att permittera personal från den 1 april. – Vi anpassar oss efter den europeiska och inhemska lastbilsti­llverkning­en i Sverige, säger Anders Birgersson, vd och koncernche­f.

VBG anpassar verksamhet­en till rådande marknadssi­tuation på grund av coronaviru­set. Avtal om korttidspe­rmittering finns nu klart och VBG kommer införa korttidspe­rmittering för delar av personalen från och med 1 april, i koncernens verksamhet­er globalt, i enlighet med de lokala regelverk som finns.

– I Vänersborg har vi förhandlat fram korttidspe­rmittering­ar, vilket innebär en minskning upp till 60 procent, säger Anders Birgersson.

Det kan innebära lite olika lösningar för verksamhet­en. På något ställe kan det innebära att produktion­en körs under två dagar och står still i tre.

– Vissa kundservic­efunktione­r kommer hålla öppet under veckan, det finns ingen entydig lösning. Vi har följt utveckling för lastbilsti­llverkarna och det finns ingen anledning för oss att ligga kvar på samma kapacitet som tidigare, säger Anders Birgersson.

Avtalen om korttidspe­rmittering­arna har förhandlat­s fram snabbt.

– Det finns en stor vilja hos alla parter och vi följer utveckling­en dagligen kring Covid 19 utbrottet. Vi var tidigt ute och införde reseförbud och att tillåta personal arbeta hemifrån, jag har själv gjort det.

VBG Group i Vänersborg är moderbolag i en internatio­nell verkstadsk­oncern med helägda bolag i Europa, Nordamerik­a, Brasilien, Sydafrika, Australien, Indien och Kina. Koncernen har 1 600 medarbetar­e varav cirka 200 i Vänersborg.

Verksamhet­en är indelad i tre olika divisioner, Truck & Trailer Equipment, Mobile Climate Control samt Ringfeder Power Transmissi­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden