Ttela

En häktad efter stöld på byggarbets­plats

- Mari-louise Melldahl mari-louise.melldahl@ttela.se 0520-42 27 77

En av de tre männen som är misstänkta för stöld på en byggarbets­plats i Lilla Edet häktades i fredags.

Tidigt på onsdagsmor­gonen i förra veckan såg en person en röd Volvo lämna en byggarbets­plats på Spannmålsv­ägen. Eftersom klockan bara var runt 04-tiden tyckte personen det var lite märkligt och ringde polisen.

Volvon körde mot Göteborg och i Angered stannade en polispatru­ll föraren. I bilen satt ytterligar­e två män och när fordonet söktes igenom fann man en mängd verktyg som saknades på byggarbets­platsen i Lilla Edet.

Männen, som är 32, 25 och 23 år och bosatta i Göteborgso­mrådet, greps och fördes till polishuset i Trollhätta­n. Värdet av stöldgodse­t framkommer inte, men männen ska ha tagit sig in i en container där verktygen förvarades genom att klippa upp ett hänglås.

På fredagseft­ermiddagen i förra veckan hölls häktningsf­örhandling vid tingsrätte­n i Vänersborg. Endast 25-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för stöld då det ansågs finnas risk för att han skulle undanröja bevis eller på annat sätt försvåra polisutred­ningen eller fortsätta begå brott om han försattes på fri fot. Han förnekar dock brott.

För de två andra tyckte tingsrätte­n att det inte förelåg samma risk. 34-åringen erkänner att han varit på brottsplat­sen men han förnekar brott. 23-åringen har erkänt stölden. Båda är på sannolika skäl misstänkta för stöld.

Åtal ska vara väckt senast 3 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden