Ttela

Wilma-utredninge­n är nära slutet – åtal väntas i april

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

Nu har tipsen om Wilma Andersson slutat strömma in till polisen. Utredninge­n börjat närma sig sitt slut – men fortfarand­e saknas delar av Wilmas kropp. Polisen uppskattar nu att åtal mot den misstänkte 23-åringen kan väckas i slutet av april.

Det var i mitten av november förra året som 17-åriga Wilma Andersson anmäldes försvunnen. Efter veckor av intensivt sökarbete, där både polis och allmänhete­n deltog, hittades en kroppsdel som kunde knytas till flickan. Polisen konstatera­de då att det var uteslutet att finna henne vid liv.

En man med nära relation till Wilma greps misstänkt för mord. Han har nu suttit häktad i ungefär fyra månader och förhörs fortfarand­e med jämna mellanrum.

Åklagaren har sedan länge flaggat för att åtal väntas väckas under våren. Men inga fler kroppsdels­fynd har gjorts.

I början av utredninge­n vittnade polisen om att tipsen strömmade in. Sten-rune Timmersjö, chef vid polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal har berättat att de har fyra pärmar fyllda till brädden med tips.

För ett par veckor sedan talade Wilma Anderssons mamma ut i Efterlyst och vädjade om att de som vet något om flickans försvinnan­de ska höra av sig till polisen. Men det gav ingen större effekt. Endast två tips kom in efter sändningen.

– Det kom in två tips och det var saker som inte var något häpnadsväc­kande, säger Sten-rune Timmersjö.

Hade ni hoppats på fler?

– Det saknas delar av Wilma och det är klart vi varit glada om vi hittat dem, framförall­t för de anhörigas skull.

Trots att inte fler kroppsdela­r hittats börjar alltså utredninge­n närma sig sitt slut. Nu uppskattar

Timmersjö att åtal kan väckas i slutet av april.

– Vi är ganska långt komna, vi väntar på lite saker från NFC (Nationellt forensiskt centrum) som vi behöver få svar på innan vi är klara. Jag kan tänka mig att det blir i slutet av april, men det är åklagare som bestämmer det, säger han.

 ?? Bild: Sara Kirudd ?? Bohuslän chockades av beskedet att den 17-åriga Wilma Andersson som försvunnit var misstänkt mördad. Fotot är från en manifestat­ion i Lysekil i slutet av november.
Bild: Sara Kirudd Bohuslän chockades av beskedet att den 17-åriga Wilma Andersson som försvunnit var misstänkt mördad. Fotot är från en manifestat­ion i Lysekil i slutet av november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden