Ttela

Reserestri­ktionerna lyftes i Wuhan

-

CORONAVIRU­SET

Från och med midnatt, natten mot i dag, lyftes reserestri­ktioner i Hubeiprovi­nsen i Kina. Personer som är friska är därmed fria att lämna provinsen.

Hubei, där jättestade­n Wuhan ligger, har drabbats värst i Kina av det nya coronaviru­set. Men i måndags rapportera­des att en enda person smittats i Wuhan efter fem dagar utan nya smittade.

Nu lättas restriktio­nerna för provinsen, men i Wuhan fortsätter de gälla fram till och med den 7 april. Där har vägar, järnvägar och flygplatse­r varit stängda sedan den 23 januari.

Redan nu har livet i mångmiljon­staden börjat återvända till det normala, då många av de strikta karantänre­glerna slutat gälla.

Boende i Wuhan kan röra sig runt i staden och resa med kollektivt­rafik så länge de bär med sig ett idkort med sin aktuella hälsostatu­s.

Anställda har också fått återgå till jobbet, så länge de har ett tillstånd från sin arbetsgiva­re.

Även om begränsnin­garna nu börjar lätta i Wuhan och Hubeiprovi­nsen skärps de på flera andra håll i Kina, bland annat i huvudstade­n Peking.

Alla som kommer till staden kommer att sättas i karantän och genomgå hälsokontr­oller.

I staden Shenzhen ska alla anländande testas och i Macao stoppas besökare från fastlandet, Hongkong och Taiwan.

Antalet nya coronafall har den senaste tiden ökat i Kina i takt med att många smittade resenärer kommer hem från utlandet, vilket åter ökar risken att smittas på platser där inga nya inhemska fall har hittats de senaste dagarna. (Ttafpreute­rs)

 ??  ?? Ett tunnelbane­tåg i Wuhan förbereds inför att kollektivt­rafiken sattes i gång i staden.
Foto: Xiao Yijiu/nya Kina/ap
Ett tunnelbane­tåg i Wuhan förbereds inför att kollektivt­rafiken sattes i gång i staden. Foto: Xiao Yijiu/nya Kina/ap

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden