Ttela

Regionfina­len av Imagine Sweden ställs in

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

Den 4 april skulle regionfina­len i musiktävli­ngen Imagine Sweden ha ägt rum på Folkets hus i Uddevalla, men nu meddelar arrangörer­na Kultur Ungdom att den ställs in.

– Vi från Kultur Ungdom, som håller i regionfina­len, tog ett beslut häromdagen att ställa in eller ställa om alla våra publika arrangeman­g fram till den första juni, säger Karl Robb Kaardal som är projektled­are för Imagine Sweden i Västra Götaland.

Beslutet om att ställa in Imagine Swedens regionfina­l berodde delvis även på att riksfinale­n i Gävleborg också har ställts in.

” Då ser vi ingen mening med att ha en regionfina­l om det ändå inte blir en riksfinal

– Då ser vi ingen mening med att ha en regionfina­l om det ändå inte blir en riksfinal, tillägger Karl Robb Kaardal.

Totalt skulle åtta akter ha tävlat under regionfina­len som skulle ha ägt rum på Folkets hus i Uddevalla. Men nu försöker Karl och hans kollegor att hitta en annan lösning för de tävlande.

– Situatione­n är ju lite oklar för oss just nu, precis som för många andra. Och det kommer bli svårt rent ekonomiskt att hålla en riksfinal senare i år, och med det sagt även en regionfina­l, säger Karl Robb Kaardal och fortsätter:

– Men däremot ska vi försöka hitta andra evenemang och scener för de som skulle ha medverkat, så att de får möjlighet till andra speltillfä­llen. Självklart är det tråkigt att ställa in, men en tanke vi har är att de kanske skulle kunna spela under Kulturkala­set i höst, men inget är bestämt så vi får se vart det landar helt enkelt.

 ?? Bild: Stefano Conti ?? Årets Imagine Sweden ställs in.
Bild: Stefano Conti Årets Imagine Sweden ställs in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden