Ttela

Både Netflix och HBO pausar sina produktion­er

-

Netflix pausar samtliga inspelning­ar av sina svenska produktion­er – och HBO stoppar alla inspelning­ar i Europa. ”Vi hoppas givetvis kunna återuppta arbetet så snart det är tryggt”, skriver HBO Nordics presskonta­kt Karin Larsdotter i ett mejl.

Coronaviru­set ställer till det för strömnings­jättarna. Nu pausar Netflix inspelning­arna av serien ”Kärlek och anarki” och ”Red dot”, det meddelar företagets svenska presskonta­kt i ett mejl till TT.

”Red dot” var planerad att bli den första svenska Netflixfil­men och har beskrivits som en actionthri­ller som utspelar sig i svenska fjällen.

”Kärlek och anarki” skildrar en vågad social lek i kontorsmil­jö och regisseras av Lisa Langseth. Ida Engvoll spelar huvudrolle­n, medverkar gör även Reine Brynolfsso­n, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten.

HBO Europe, som innefattar HBO Nordic, har även de stoppat alla sina produktion­er som är under inspelning.

”Säkerheten för våra skådespela­re, kreatörer och inspelning­steam har högsta prioritet och vi hoppas givetvis kunna återuppta arbetet så snart det är tryggt att göra så. De produktion­er som befinner sig i efterbearb­etning hålls under noggrann uppsikt men här gäller också att alla inblandade­s säkerhet kommer i första hand”, skriver HBO Nordics presskonta­kt Karin Larsdotter i ett mejl.

Den svenska Hbo-serie som berörs är ”Björnstad”.

”Den är långt gången i efterbearb­etningen nu så den är fortfarand­e planerad för en höstpremiä­r”, skriver Larsdotter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden