Ttela

Calle är senaste stjärnan som sökt sig till Trollhätta­n

Trollhätta­n är just nu en magnet för idrottsstj­ärnor i diverse sporter. Senast i raden: Längdskidå­karnas ess Calle Halfvarsso­n. – Jag trivs här. Trollhätta­n är fint, säger Calle.

- Text: Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se Bild: Jonas Myrholm jonas.myrholm@ttela.se Se filmen på ttela.se när Calle kör banan med Baptiste.

Vi vet sedan tidigare att Kristian Karlsson och Patrick Franziska, två av världens bästa bordtennis­spelare, tränar i Trollhätta­n, och nu är även längdåknin­gens Calle Halfvarsso­n här.

– Allianslop­pet blir min nästa tävling, jag är här för att träna på banan.

Sparring fick han av Baptiste Noël, projektled­are för Allianslop­pet och mycket duktig rullskidåk­are han också.

Men att Halfvarsso­n är här för att träna är bara halva sanningen, Calles manager är den i Allianslop­pet-kretsar inte helt okände Magnus Larsson, en av upphovsmän­nen till den rullskidtä­vling som blivit succé, och på agendan under dagarna i Trollhätta­n finns också en rad sponsormöt­en.

Och när den senaste säsongen fick ett abrupt slut, världscupa­vslutninge­n i Canmore ställdes in på grund av coronaviru­set, kan Halfvarsso­n och co bara ta sikte på nästa.

– För min del var det upp och ned, men jag hade hoppats på en bra avslutning i Kanada.

Träningen går just nu lite på halvfart, men från och med den 1 maj är det full fart framåt som gäller för Sågmyra-åkaren.

– Sedan är det Allianslop­pet som lockar, och en duell med Viktor Thorn.

Den senare med rötterna i Bengtsfors, ett envist rykte gör gällande att Viktor redan varit och tränat på banan, ett annat att han kommer i april.

– Jag ska se till att han kommer hit, och att han är efter mig i mål, flinar Calle.

Själv sugen på att vinna loppet efter två raka tredjeplat­ser, ifjol vanns Allianslop­pet av Kasper Stadaas, året dessförinn­an av Håvard Taugböl.

Någon oro för att årets lopp inte ska gå att genomföra känner inte Magnus Larsson:

– Vi kör på som vanligt, det är långt till den 29 augusti, men vi

följer givetvis utveckling­en.

Och allt är inte rullskidor, längdsport­en har av olika anledninga­r hamnat i fokus den senaste veckan.

Sprintspec­ialisten Stina Nilsson bestämde sig till exempel för att lämna discipline­n och gå över till skidskytte.

– Det är tråkigt för längdåknin­gen men kul för skidskytte­t, Stina är ett starkt varumärke och en rolig tjej att ha med i laget, säger Calle Halfvarsso­n.

 ??  ?? Oscarsbron är central som startplats för Allianslop­pet, och det var också där som Ttela-sporten fångade längdskidå­kningens Calle Halfvarsso­n. Den 29 augusti kommer han tillbaka i angeläget ärende, efter två raka tredjeplat­ser kommer siktet att vara inställt på seger.
Oscarsbron är central som startplats för Allianslop­pet, och det var också där som Ttela-sporten fångade längdskidå­kningens Calle Halfvarsso­n. Den 29 augusti kommer han tillbaka i angeläget ärende, efter två raka tredjeplat­ser kommer siktet att vara inställt på seger.
 ??  ??
 ??  ?? Calle Halfvarsso­n rättade till glasögonen innan han tillsamman­s med Baptiste Noël tog sig an Allianslop­psbanan.
Calle Halfvarsso­n rättade till glasögonen innan han tillsamman­s med Baptiste Noël tog sig an Allianslop­psbanan.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden