Ttela

Kvalfyllda tider för Kristoffer

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se

Kristoffer Gustafsson var 16 år när han gjorde debut i IBK Elfhögs A-lag i innebandy. Nu, 16 år senare, har 32-åringen chansen att hjälpa sin moderklubb att kvala upp till division 2. – Det skulle bli nummer ett bland mina minnen från Elfhög, säger veteranen. Du ser första kvalmatche­n mot Rydboholm direkt på ttela.se.

Under Kristoffer Gustafsson­s tid i Elfhög har klubben haft en minst sagt krokig resa, men han ser tillbaka på sina år i klubben med värme.

– Jag fick chansen tidigt och under en period spelade jag i både A-laget och juniorlage­t samtidigt. Jag blev kapten tidigt och fick ta ett stort ansvar redan då, säger Kristoffer.

Debuten i A-laget kom 2004, tre säsonger senare blev han assisteran­de kapten och ytterligar­e tre säsonger efter det fick han förtroende­t som lagkapten.

– Jag har alltid varit bra på att följa tränarnas instruktio­ner, samtidigt som jag alltid vill vara ett föredöme för mina lagkamrate­r. Jag vill tro att jag är en bra ledare som kan driva på laget.

Elfhög har gått som tåget större delen av säsongen. Laget hade dock en liten dipp runt årsskiftet vilket gjorde att förstaplat­sen gled dem ur händerna.

Därefter valde man att istället ta sikte på andraplats­en, en målsättnin­g man lyckades nå.

– Det gäller att få alla att arbeta mot samma mål, samtidigt som man förstår att folk i laget tar sig dit på olika sätt. Jag tycker verkligen att pusselbita­rna föll på plats i slutskedet av grundserie­n.

I första kvalomgång­en väntade seriekonku­rrenten Horsby. Ett lag som för Elfhög varit lite av ett spöke under säsongen efter två uddamålsfö­rluster i grundserie­n. I kvalet varvade emellertid Elfhög upp jagade bort det spöket genom att vinna kvalserien med 2–1 i matcher.

– Det här är den roligaste biten på säsongen. Jag tycker att alla kom upp i nivå mot Horsby.

Nu väntar en andra kvalomgång, den här gången mot division 2-laget Rydboholms SK.

Också den serien avgörs i bäst av tre, och vinner Elfhög den serien tar man Rydboholms plats i division 2 nästa säsong.

– Vi efterfråga­r alltid bra motstånd. Rydboholm blir det bästa laget vi mött den här försäsonge­n. Det är sällan man får chansen att spela sådana här matcher. Det är roligt för individen, men också för laget och klubben.

Kristoffer tror på en kvalserie med mycket fysiskt spel, och han är övertygad om att det kommer tilllåtas hårdare tag på banan än vad hans lag har vant sig vid i division 3.

– Nummer ett kommer att vara det fysiska spelet. Vi måste gå ut och visa att vi är vältränade och att vi klarar av att stå upp i duellerna. Det kommer bli en högre nivå med hårdare tag, precis som det ska vara i innebandy, konstatera­r Kristoffer.

32-åringen menar att han måste gå i bräschen i sitt lags försvarssp­el.

– Försvarssp­elet måste vara prioritera­t och vi måste hitta ett sätt att plocka bort deras poängstark­a spelare.

Han tror också att hans rutin kan bli avgörande. Kristoffer är, tillsamman­s med David Clement, äldst i laget.

– Det är bara roligt. Laget behöver den rutinen. Men åren har gått fort sedan jag debuterade i Alaget. Klubben betyder oerhört mycket för mig. Det skulle bli nummer ett bland mina minnen från min tid här, säger Kristoffer.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? I den avgörande kvalmatche­n mot Horsby stod Kristoffer för ett riktigt konststyck­e när han gjorde mål från halva planen, målet gav Elfhög ledningen med 5-2 i den match som slutade 6-3.
Bild: Christian Flodin I den avgörande kvalmatche­n mot Horsby stod Kristoffer för ett riktigt konststyck­e när han gjorde mål från halva planen, målet gav Elfhög ledningen med 5-2 i den match som slutade 6-3.
 ?? Bild: Robin Johansson ?? Som lagkapten vill Kristoffer föregå med gott exempel för sina lagkamrate­r, bra koll på bollen har han också.
Bild: Robin Johansson Som lagkapten vill Kristoffer föregå med gott exempel för sina lagkamrate­r, bra koll på bollen har han också.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden