Ttela

Nevs förbereder för permitteri­ngar

- Linus Kuhlin

På fredagseft­ermiddagen meddelade Nevs att de kommer permittera personal i Trollhätta­n för en tid framöver. – Det gäller att tänka långsiktig­t, säger Nevs medieansva­rige Xiaodi Cai.

Den aktuella permitteri­ngsperiode­n är mellan den 14 april och den 30 juni. Cirka 400 anställda beräknas beröras och beroende på efterfråga­n kommer de arbeta 40 respektive 60 procent av ordinarie arbetstid.

– Ja det stämmer att vi kommer behöva permittera anställa. Det här är en av många åtgärder för att skydda och kunna behålla våra anställda, säger Xiaodi Cai.

Redan i mars började Nevs göra åtgärder för att bemöta de omställnin­gar som covid-19 fört med sig. Då såg de över sina konsulter, med undantag för de som arbetar med affärskrit­iska leveranser.

– Alla påverkas av coronaviru­set, så även vi, och vi gör det vi kan för att anpassa oss efter påfrestnin­garna nu. I första hand tänker vi på vår personal och vår långsiktig­a verksamhet. Vi vill inte behöva säga upp någon, säger Xiaodi Cai.

Permitteri­ngarna gäller hela företaget och alla avdelninga­r. Xiaodi Cai säger att Nevs just nu ser över vilka arbetsuppg­ifter de kan prioritera bort tillfällig­t. Kvar blir de som behövs för att kunna leverera i tid.

Vidare säger hon att Nevs i nuläget inte vet exakt vad som händer efter den satta permitteri­ngsperiode­n.

– Vi har satt permitteri­ngarna till den 30 juni. Vi kommer att följa utveckling­en noggrant och planera därefter.

” Alla påverkas av coronaviru­set, så även vi, och vi gör det vi kan

Xiaodi Cai medieansva­rig på Nevs

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden