Ttela

”Vi väntar bara på att det ska bli en total lockdown”

- Kristina Stulken

Birgitta Elmgren-cruden från Trollhätta­n bor i Sydney med sin familj. Nu har de tillfällig­t lämnat staden. – Nu väntar vi bara på att det ska bli en total lockdown, det kommer nog bli väldigt tufft, säger hon.

Gatorna i mångmiljon­staden Sydney är ovanligt tomma, lekplatser­na är avspärrade och många affärer stängda.

– Vi har tillfällig­t flyttat ut till min mans föräldrar som bor 1,5–2 timmar utanför Sydney. Det känns skönt att vara här, det hade varit svårare att vara kvar i Sydney där vi bor trångt och barnen ser lekplatsen de inte får gå till, säger Birgitta Elmgren Cruden.

Birgitta, som har bott i Australien i elva år, berättar att det för ett par veckor sedan skedde en helomvändn­ing i landet. Från att skolor var öppna och man fortfarand­e kunde träffas i lite större grupper är det mesta nu stängt och max två vuxna får träffas samtidigt.

– Alla som återvänder till Australien får bo på hotell i två veckor. Man kan fortfarand­e gå ut och ta en promenad eller jogga, men vi väntar bara på att det ska bli en total lockdown nu, det kommer nog bli väldigt tufft, säger hon.

Hon jobbar som affärsleda­re på Ikea, som i skrivande stund fortfarand­e har öppet. Birgitta och hennes jobbar numera hemifrån.

– Jag är ganska säker på att vi kommer att behöva stänga butikerna snart. Det är tacksamt att jag kan jobba hemifrån, men det är inte helt lätt att hinna jobba heltid samtidigt som barnen, som är fem och sju år, ska hemskolas, säger hon.

Hon följer noga händelseut­vecklingen i landet och får även lite uppdaterin­gar från Sverige via vänners inlägg på sociala medier.

– Jag har ett hopp om att om alla följer riktlinjer­na, så kanske det vänder om ett par månader.

 ?? Bild: privat ?? Birgitta Elmgren-cruden bor i Australien sedan elva år.
Bild: privat Birgitta Elmgren-cruden bor i Australien sedan elva år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden