Ttela

Bostadsbol­ag ändrar rutiner vid flytt

- Ida Flöjsbon ida.flojsbon@ttela.se 0520-422600

Bostadsbol­aget Eidar ändrar sina rutiner för byten av nycklar. Detta för att minska smittsprid­ning. Något som kommer pågå så länge det finns risk för stor smittsprid­ning av coronaviru­set.

– Månadens första dag är i regel vår mest intensiva dag. Då är det ut- och inflyttnin­g i våra lägenheter och hundratals hyresgäste­r som rör på sig. Det är en hektisk dag som kräver bra logistik, säger Anna Wänblom, chef för uthyrninge­n på Eidar.

Många arbetar just nu för att minska smittsprid­ningen av covid-19 och följer de restriktio­ner som Folkhälsom­yndigheten gått ut med. Bland annat har bostadsbol­aget Eidar fått ändra sina rutiner gällande byte av nycklar vid månadsskif­tet och satte upp ett väntrum utanför huvudkonto­ret på Granngårde­n där boende kunde komma och lämna in nycklar.

– Det är såklart en dag som innebär en utmaning för oss i dessa coronatide­r så vi började planera för den för flera veckor sedan. Ytan där är relativt stor och gör att hyresgäste­r kan vänta utan att trängas. Vi har satt upp ett väderskydd och avspärrnin­gsrep för att spärra av ifall det är många kunder som kommer samtidigt, säger Anna Wänblom.

Det tillfällig­a väntrummet utanför huvudkonto­ret kommer att sättas upp vid varje månadsskif­t så länge det fortfarand­e finns stor risk för virussmitt­ning i samhället.

Personal från Eidar bemötte hyresgäste­rna med handskar och såg till att det var cirka två meter mellan varje kassa. Det bjöds på kaffe i engångsmug­gar och de uppmanade kunderna att hålla ett avstånd på 1,5 meter.

– Alla nycklar vi får in tvättar och spritar vi, säger Anna Wänblom.

Enligt henne har dagen flutit på bra och hon är nöjd med både personalen­s insats och likaså kundernas.

– Månadsskif­tet blev en happening. Vi räknar såklart med att även nästa månadsskif­te genomförs på samma sätt.

 ?? Bild: Eidar ?? Bobuss där alla inflyttand­e hyresgäste­r får en kort boinformat­ion.
Bild: Eidar Bobuss där alla inflyttand­e hyresgäste­r får en kort boinformat­ion.
 ??  ?? Väderskydd­et och skyltar som visar att man ska hålla avstånd.
Väderskydd­et och skyltar som visar att man ska hålla avstånd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden