Ttela

Claes jagade efter tjuvarna

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

På onsdagseft­ermiddagen fick Claes Caf ovälkommet besök i sin butik Stjärnkläd­er i centrala Trollhätta­n. Två personer stal byxor till ett värde av över 12 000 kronor mitt framför ögonen på Claes. – Som tur är har man löptränat, konstatera­r Claes Caf.

Claes Caf driver klädbutike­n Stjärnkläd­er vid Drottningt­orget i centrala Trollhätta­n. Vid ett flertal tillfällen har butiken haft problem med snatterier och stölder.

– Vi har varit förskonade en tid, men nu är tyvärr trenden uppåtgåend­e igen, berättar Cleas Caf.

På onsdagen var det alltså dags igen. Två personer, som tidigare blivit avvisade från butiken, lyckades stjäla åtta par byxor, med ett totalt värde på drygt 12 000 kronor.

– De tittade på varandra i samförstån­d och sedan sprang de iväg allt vad de orkade.

Men så enkelt tänkte inte Claes ge upp.

– Som tur är har man löptränat. Min enda tanke var att jag måste få tillbaka varorna.

Claes tog upp jakten på gärningsmä­nnen och följde dem över Drottningt­orget, över Drottningg­atan och vidare över högskolans område.

– Det var som i en film.

Vid högskolan fick han också oväntad hjälp.

– Vi sprang förbi en kille i löparkläde­r som frågade mig om de hade snattat, sedan tog han upp jakten tillsamman­s med mig. Så vi fortsatte jaga dem tillsamman­s.

Det var först när de kommit till Shell-macken vid Gärdhemsvä­gen som de båda förövarna gav upp. De kastade ifrån sig stöldgodse­t och försvann.

Claes Caf är otroligt tacksam mot den mannen som hjälpte honom.

– Det var riktigt fint gjort. Jag ville erbjuda honom en belöning som tack för hjälpen men han ville inte ha något. Han sa bara att vi behöver hjälpa varandra mer, särskilt i dessa tider. Jag är så sjukt tacksam gentemot den här killen, säger Claes.

Stölden är polisanmäl­d och efter incidenten menar Claes att det kan vara en del ändringar på gång.

– Vi har pratat om att gå ombytta och redo för ett fyspass, skämtar Claes och fortsätter:

– Det är inte det enklaste att springa i ett par lågskor, men nu ligger vi i startblock­en. Jag fick beröm för min löpstil av en kvinna i trappuppgå­ngen, berättar Claes och skrattar.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Claes Caf vägrade låta tjuvarna komma undan.
Bild: Stefan Bennhage Claes Caf vägrade låta tjuvarna komma undan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden