Ttela

Efter de kraftiga vindarna – snart kommer värmen

- Annika von Sydow annika.von.sydow@ttela.se 0520-42 26 00

De senaste dagarna har kraftiga vindar slagit mot Västra Götalandsr­egionen. Men redan på måndag kan vi räkna med sol och en temperatur upp mot 15 grader.

Enligt Alexandra Ohlsson som är meteorolog på SMHI, är det vanligt med stora svängninga­r i vädret under april månad.

– Solen värmer marken snabbt, men kollar man högre upp i luften är det fortfarand­e väldigt kallt. Det bidrar till att stackmoln snabbt kan växa sig höga och skapa dessa byar av regn eller till och med snö, säger hon.

Under veckan som varit har kraf

” Temperatur­en kan stiga upp till 15 grader mitt på dagen

Alexandra Ohlsson meteorolog, SMHI

tiga vindbyar slagit mot Sverige. Men varm luft är på väg in mot TTELA:S bevaknings­område och redan på söndag kan temperatur­en klättra upp mot tio grader.

– Under måndagen blir det ännu varmare. Temperatur­en kan stiga upp till 15 grader mitt på dagen. På tisdag kan vi se lite nederbörd under förmiddage­n, men efter det kommer vädret spricka upp. Så vi har en hel del sol att vänta in i början av nästa vecka, säger Alexandra Ohlsson.

Hur ser väderprogn­osen ut för påskhelgen?

– Det är svårt att säga i nuläget. Med den nordligare banan har vi chans att det blir varmare, men det är oklart om det blir nederbörd. Så det är en stor osäkerhet att säga hur vädret blir under påskhelgen, men den informatio­nen får vi nästa vecka, säger Alexandra Ohlsson.

 ?? Bild: Kent Eng ?? På måndag stiger temperatur­erna.
Bild: Kent Eng På måndag stiger temperatur­erna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden