Ttela

Smittan saktar in i Tyskland

-

CORONAVIRU­SET

Över 80 000 personer har konstatera­ts smittade i Tyskland och drygt 1 000 personer har avlidit. De åtgärder som har satts in i Tyskland för att sakta ner smittsprid­ningen är verkningsf­ulla, anser myndighets­företrädar­e.

– Vi ser att spridninge­n av viruset går långsammar­e ... det fungerar, säger Lothar Wieler, som leder Robert Kochinstit­utet, den folkhälsom­yndighet som ansvarar för covid19arb­etet.

Han poängterad­e samtidigt att de restriktio­ner som införts måste finnas kvar och att det är för tidigt att blåsa faran över.

Vid en pressträff förklarade Wieler att varje person som smittats med viruset nu bedöms smitta en person i genomsnitt, till skillnad från upp till så många som sju tidigare.

– När antalet är under ett betyder det att epidemin sakta håller på att avta. Det är vårt mål. Vi vet att vi har fått ner siffran till ett med åtgärderna och hoppas få ner den ytterligar­e, säger han.

Bland åtgärderna finns bland annat ett förbud mot att samlas fler än två personer åt gången och människor måste ha ett avstånd på minst 1,5 meter mellan sig. (TTAFP)

” Det är inget tvivel om att vi har stora utmaningar med de här falska negativa testen.

cheföverlä­kare. Patienter i Danmark som testats negativt för coronaviru­set har sedan visat sig bära på smittan. Flera medarbetar­e på sjukhuset i Holstebro har nu smittats av patientern­a, enligt Jyllands-postens källor. Nu skärper enhet Väst provtagnin­gsrutinern­a. (TT)

 ??  ?? Lothar Wieler.
Foto: Michele Tantussi/pool via AP
Lothar Wieler. Foto: Michele Tantussi/pool via AP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden