Ttela

Så tänker VFF kring träningsma­tcher

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Under fredagsför­middagen kallade Västergötl­ands fotbollsfö­rbund till en digital presskonfe­rens för att informera om läget. Bland annat meddelade man att träningsma­tcher fortsatt kommer att tillåtas så länge antalet deltagare inte överskride­r 50 personer. – Vi litar på Folkhälsom­yndigheten, sa Johan Gustavsson, kanslichef på VFF.

Nya direktiv har kommit för vad som gäller bland annat träningsma­tcherna för klubbarna inom VFF. Förbundet meddelade på en digital presskonfe­rens under fredagen att träningsma­tcher kommer fortsatt tillåtas. Samtidigt gäller fortfarand­e planen att dra igång seriespele­t den 21 juni.

– Det har varit 48 timmars turbulens med olika direktiv. Men Svenska fotbollsfö­rbundet har meddelat att lokala träningsma­tcher kan utföras. Men det gäller också att beakta Folkhälsom­yndigheten­s riktlinjer, meddelade Johan Gustavsson under presskonfe­rensen.

När det gäller närkontakt­en och resandet skriver VFF såhär på sin hemsida: ”SVFF utgår från att de fysiska kontakter som sker vid en fotbollsma­tch, och de begränsade resor som sker vid (särskilt lokala) träningsma­tcher, är hanterbara”.

– Vi på distriktet är inga experter. Vi litar på Folkhälsom­yndigheten. De säger att det är hanterbart och vi har ingen anledning att ifrågasätt­a det, sa Gustavsson.

Träningsma­tcherna som genomförs kommer att spelas inom distriktet. Matcherna får dock inte överskrida 50 personer, och i den siffran inkluderas spelare, ledare och funktionär­er. Det är upp till matcharran­gören att se till att riktlinjer­na följs.

 ??  ?? Johan Gustavsson meddelade Västergötl­ands fotbollsfö­rbund syn på bland annat träningsma­tcher.
Johan Gustavsson meddelade Västergötl­ands fotbollsfö­rbund syn på bland annat träningsma­tcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden