Ttela

Wilmas mamma vädjar om hjälp att hitta dottern

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234 Niclas Jonasson niclas.jonasson@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Rättegånge­n om det misstänkta mordet på Wilma Andersson pågår för fullt. Samtidigt fortsätter letandet efter flickan. Nu vädjar tonårsflic­kans mamma om hjälp från allmänhete­n när hjälporgan­isation Fikk anordnar en ny sökinsats i dag.

Efter att under gårdagen ha vittnat i rättegånge­n mot Wilmas misstänkta mördare vädjar nu hennes mamma till allmänhete­n om att fortsätta sökandet efter 17-åringen.

– Vi vill framföra en vädjan att så många som möjligt ansluter till sökinsatse­n på lördag som anordnas av Fikk. Vi vill kunna begrava hela vår dotter och syster. Vi är också så tacksamma för allt engagemang och kärlek som finns runt Wilma, säger flickans mamma, Linda Andersson, till Bohuslänin­gen.

” Det är den här helgen vi har nu och sedan får vi ta omtag

Daniel Brodin på Fikk bekräftar att ett sök kommer genomföras, i dag lördag, mellan klockan 10 och 18. Var själva sökinsatse­n kommer äga rum vill han inte gå ut med.

– Områden presentera­s på lördagen, men samlingspl­atsen kommer vara vid Nordmanner­öd, på parkeringe­n vid Shell, säger han och öppnar för att ha ytterligar­e samlingspl­atser om många anmäler sitt intresse för att delta.

Det finns i nuläget inga fler planerade sökinsatse­r under rättegånge­n, och även om det kan bli fler kan Brodin med säkerhet säga att det inte blir någon insats nästa helg.

– Det är den här helgen vi har nu och sedan får vi ta omtag. Men vi har inte planerat någon mer, säger han.

Fikk har under de senaste veckorna genomfört sök i flera orter efter försvunna personer. Daniel Brodin jobbade in i det sista med att få ihop resurser till ett sök i och omkring Uddevalla.

– Jag var tvungen att se att vi hade manskap och kraft, men nu kommer vi att larma ut för hundar, säger han och lägger till:

– Jag ser på de mejl vi får in att intresset är stort. När Linda vädjar till folk att bistå oss ökar antalet deltagare.

daniel Brodin

 ?? Bild: Efterlyst/tv3 ?? Wilmas mamma vädjar till allmänhete­n att fortsätta leta efter flickan.
Bild: Efterlyst/tv3 Wilmas mamma vädjar till allmänhete­n att fortsätta leta efter flickan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden