Ttela

Polisen om helgen: ”Högt tryck i arresten”

- Johanna Lundberg

Sol, lön och trivsel – men också en hel del fylleri, böter och indragna körkort. Så sammanfatt­ar polisen helgens cruising – som ägde rum trots att kommunen stängt av de vanliga vägarna.

Sista lördagen i maj brukar betyda cruising i Trollhätta­n. På grund av coronapand­emin hade kommunen i år ställt in bilutställ­ningen i Folkets Park och stängt av vissa gator och parkeringa­r. Polisen hade trots det förberett sig för att cruising ändå kunde komma att äga rum. Enligt polisens insatschef Ivan Maric samlades folk på parkerings­platser och bilar kördes längs en slinga runt Hjortmosse­n.

– Det var lönehelg och soligt väder, folk trivdes och hade picknick. Men det förekom också en hel del alkoholkon­sumtion det gjordes ganska många omhänderta­ganden för fylleri. Det har varit högt tryck i arresten i helgen, säger Ivan Maric.

Polisens bilinspekt­örer var på plats med förstärkni­ng från Vänersborg och Göteborg.

– De gjorde så kallade flygande inspektion­er vilket ledde till att ett antal böter utfärdades för olika förseelser och körkort drogs in. I övrigt har jag inga uppgifter om några brott kopplade till cruisingen, säger Ivan Maric.

Under kvällen mottog polisen också flera samtal om att många människor med bilar hade samlats på Överby. Inringare uppgav till polisen att personerna var stökiga och ”spelar hög musik och burnar med bilar”. Ivan Maric har inte några uppgifter om att polisen behövde skriva några anmälninga­r i samband med det heller.

– Vi prioritera­de ordningen kring cruisingen, men vi hade poliser som åkte till platsen och då upplöstes folksamlin­gen ganska omgående, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden