Ttela

Emelie Axelsson: ”Jag är taggad för nästa termin”

- Camilla Haagen camilla.haagen@bohuslanin­gen.se 0522-99286

Emelie Axelsson påbörjade sin polisutbil­dning i januari och har nu slutfört sin första termin. För tillfället har hon sommarlov men ser redan fram emot hösten.

Med fjärilar i magen tog sig Emelie Axelsson an polisutbil­dningen i Borås i början på året. Nu är första terminen avklarad och hon har fått blodad tand.

– Det har varit en stor omställnin­g att börja plugga, helt klart, men jag ångrar det inte för en sekund, säger hon.

Vardagen gick från att vara platschef på Nordic Wellness i Uddevalla till skolbänken i Borås. Utbildning­en rivstartad­e med både studier, vapenträni­ng och att köra polisbil.

– Det har varit ett högt tempo hela vägen. Redan dag tre hade vi provat ut uniformer som vi nu kommer att få bära under lektionern­a i höst vilket kommer bli roligt. Det känns som att det blir lite mer på riktigt då, säger hon.

I årskullen går tre klasser på campus i Borås och tre klasser läser på distans. Emelie själv tillhör en av distanskla­sserna och hade därför hunnit vänja sig vid att plugga hemifrån när pandemin slog ut med full kraft och de fysiska lektionern­a ställdes in.

– Min klass blev inte så påverkad av pandemin. Den var någon examinatio­n som ställdes in och som vi i stället kommer att göra i höst men överlag så flöt allt på jättebra, säger hon.

När Bohuslänin­gen pratade med Emelie Axelsson i januari fanns det några frågetecke­n kring hur det nya studentliv­et skulle kombineras med två barn och man på hemmaplan, men omställnin­gen har gått bättre än förväntan och än så länge kan hon hålla helgerna fredade från skolböcker. Rekordmång­a har sökt utbildning­en i år, vad tror du det är som lockat så många?

– En anledning tror jag kan vara att polisen har blivit mer aktiva och syns mer i vardagen, som på sociala medier eller på tv-reklam. Jag vet att de på Instagram exempelvis ibland har frågestund­er vilket kanske gjort att fler personer har fått upp ögonen för yrket och därför sökt in, säger hon.

Finns det något som du önskade att du visste innan du sökte till utbildning­en?

– Nej, inte vad jag kan komma på så på rak arm. Jag vet ju att jag själv funderade länge på om yrket skulle passa mig eller inte men jag tror att om man är redo för en ny utmaning i livet så är det bara att söka. Jag har inte ångrat mig och det blir bara roligare hela tiden. Jag är taggad för nästa termin, säger hon.

” Redan dag tre hade vi provat ut uniformer som vi nu kommer att få bära under lektionern­a i höst vilket kommer bli roligt

Emelie axelsson blivande polis

 ?? Bild: Edvin Bergstrom ?? Emelie axelsson påbörjade sin polisutbil­dning i januari.
Bild: Edvin Bergstrom Emelie axelsson påbörjade sin polisutbil­dning i januari.
 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Fredag 10 juli 2020.
Bild: Stefan Bennhage Fredag 10 juli 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden