Ttela

Inget sommarjobb – då öppnar Ella kafé

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Vad gör man när man inte lyckas hitta ett sommarjobb på grund av den rådande coronapand­emin? Man tar saken i egna händer givetvis. Åtminstone var det vad 18-åriga Ella Kihlberg gjorde när hon bestämde sig för att öppna upp ett kafé i sin egen trädgård. – Jag gillar att baka, berättar Ella Kihlberg.

Att försöka hitta ett sommarjobb i coronaviru­sets spår har inte varit det lättaste för många ungdomar. Det här är något Ella Kihlberg fått erfara.

– Jag fick inget sommarjobb på grund av corona och allt det här. Och då tänkte vi att vi kunde ha ett kafé här i Lilla Edet. Det kändes passande eftersom många är hemma i år, säger Ella Kihlberg.

Sagt och gjort, tillsamman­s med sin mamma Åsa Boström började de planera för ett kafé hemma i trädgården på Ströms Säteri. Förutom möjlighete­n att fika så går det även att spela boule i familjens trädgård.

– Det kanske kan locka lite pensionäre­r om inte annat. Man kanske kan låta enbart pensionäre­r komma vissa dagar så att de slipper träffa andra, säger Åsa Boström.

Kaféet, som heter Säteriets fik & butik, kommer inte ha några traditione­lla öppettider. Under sommaren kommer de att hålla öppet de dagar som vädret tilllåter det. När och om de har öppet kommer att kommunicer­as ut via Instagram-kontot @saterietsf­ikochbutik. Öppningen är planerad att ske på söndag, men redan på onsdagen hade de smygpremiä­r för vännerna.

– Jag tror att många Edet-bor kommer att komma. Det finns inte direkt något annat kafé i Lilla Edet just nu och förhoppnin­gsvis kanske man kan cykla över hit då, säger Ella Kihlberg.

Fikautbude­t kommer dessutom att variera från dag till dag.

– Vi kommer ha småkakor, kladdkaka, bullar och våfflor, säger Ella Kihlberg.

Våfflorna planerar dock Ella och Åsa att göra permanenta.

– De kommer vi nog ha hela tiden med lite olika topping och så där, förklarar Åsa Boström.

Ella Kihlberg läser handelspro­grammet och kommer att börja sista året till hösten. Därför var det inte helt ovant att starta något eget.

– Jag ville ändå göra någonting i sommar. På handels är det ju mycket som handlar om affärsverk­samhet. I trean kommer vi att starta Uf-företag också, berättar Ella Kihlberg.

Och att det blev just ett kafé hon öppnade var inte heller någon större förvåning.

– Jag gillar att baka. Det bästa är ju att äta det man bakar, säger hon och skrattar.

Men hon tycker också det är kul att kunna göra något tillsamman­s med sin mamma.

– Mamma har hjälpt till väldigt mycket, hon tycker också att det här är jättekul. Det roligt att vi kan göra det här ihop, säger hon.

 ?? Bild: Robin Johansson ?? Säteriets fik & butik öppnar på söndag om allt går enligt planerna.
Bild: Robin Johansson Säteriets fik & butik öppnar på söndag om allt går enligt planerna.
 ?? Bild: Robin Johansson ?? 18-åriga Ella Kihlberg öppnar kafé i trädgården.
Bild: Robin Johansson 18-åriga Ella Kihlberg öppnar kafé i trädgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden