Ttela

Stjärnglan­s på vår Sommarfest­ival

Fixar ni festen så fixar vi lite musik. För visst behövs det något festligt när det nu inte blev något Fallens dagar? Så nästa helg får du möta artister som William Segerdahl, Paul Paljett, David Urwitz och Peter Lemarc när vi drar igång TTELA Sommarfest­i

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

2020 är ett år ingen av oss kommer att glömma. Det är året där så gott som allt har ställts in sedan mitten av mars och fortfarand­e vet ingen hur länge den här situatione­n kommer att vara.

Sommarfest­ivalerna i TTELALAND har också ställts in. Det blir liksom inte mycket till festival när man inte får ha större folksamlin­gar på ett ställe än 50 personer.

Några har valt att bli digitala och köra delar av det planerade programmet.

Trollhätta­ns stad har till exempel valt att arrangera en avslutning­skonsert à la Fallens dagar och livestream­a den. Detta äger rum söndag den 19 juli klockan 18 när N3 Symfoniork­ester gästas av Timo Räisänen och du ser konserten gratis på ttela. se genom ett samarbete med Trollhätta­ns stad.

Men vi kände att det behövdes mer den helgen. Vi kände helt enkelt att det behövdes något i stället för Fallens dagar och ställde frågan till ett antal artister med koppling till vårt område om de ville hjälpa oss.

Vi bad dem skicka hemmavideo­r där de fick sjunga eller framföra vad de ville.

Några avböjde, några hade inte möjlighet och några svarade aldrig överhuvudt­aget, men de allra flesta svarade ett rungande JA! Många av dem la dessutom till ”självklart”.

Därför kan vi med stolthet presentera ett mycket starkt startfält på TTELA Sommarfest­ival nästa helg. Det blir en konsert på fredag 17 juli och en annan lördag den 18 och du som är prenumeran­t ser dem gratis på ttela.se. Båda konsertern­a finns att se på ttela.se från klockan 18.

– Vi vill ge våra prenumeran­ter något som är exklusivt och det är verkligen vår sommarfest­ival, förklarar TTELA:S nyhetschef Johannes Nilsson.

De artister som medverkar är bland andra Vänersborg­s popkille nummer ett, William Segerdahl, den hyllade Trollhätte­sonen David Urwitz och Mellerudss­tjärnan Carolina Wallin Pérez.

Du får även se och höra 70-talets store popidol Paul ”Paljett” Sahlin, Galenskapa­rbröderna Claes och Anders Eriksson och Trollhätte­bandet Kung Kaktus, som är något av en institutio­n när det gäller Fallens dagar och tolkningar av Cornelis Vreeswijk.

Du träffar också violiniste­n Ida Wadenbrand­t, som redan som tonåring har fått äran att debutera med den ryska nationalor­kestern, Russian Philhamoni­c Orchestra, i Moskva.

Sist men inte minst får du uppleva ett unikt samarbete mellan två namn som är starkt förknippad­e med Trollhätta­n. Det är den mångsidige Johan Frendberg som har hittat en ny musikalisk lekkamrat i stadens store popson, mannen som sedan några år har dragit sig tillbaka från scener och skivsläpp och som numera kallar sig pensionera­d popstjärna.

Vi pratar så klart om Peter Lemarc. Och bara så du vet: skulle du inte ha möjlighet att se konsertern­a under nästa helg eller om du vill se om dem, så kommer de givetvis att finnas kvar på ttela.se.

Så välkommen till en annorlunda Fallens dagar-helg detta annorlunda år. Och varmt välkommen till TTELA Sommarfest­ival!

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? William Segerdahl har precis släppt sin nya singel, ”Stanna kvar hos mig”, och nästa helg är han en av artisterna som medverkar på TTELA Sommarfest­ival på ttela.se.
Bild: Stefan Bennhage William Segerdahl har precis släppt sin nya singel, ”Stanna kvar hos mig”, och nästa helg är han en av artisterna som medverkar på TTELA Sommarfest­ival på ttela.se.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden