Ttela

Liam aktuell för ny klubb med nygammal tränare

- Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520 - 42 26 00

Liam Öhrberg är i jakt på en fotbollskl­ubb. En klubb som är högaktuell för talangen är Qviding, där han i så fall skulle återförena­s med sin förre tränare från tiden i Vänersborg­s FK.

I veckan skev Ttela-sporten om att 19-årige Liam Öhrberg lämnar BK Häckens akademilag och letar efter en ny klubbadres­s. Och kanske stavas den nya klubbadres­sen Qviding FIF för Trollhätte­talangen. Under torsdagen provtränad­e han nämligen med division 1-laget. Hur aktuellt är Qviding för dig?

– Det är aktuellt. Jag märkte direkt att det var ett gött gäng, och det var även kvalitetsm­ässigt bra. Det är lite speciellt med seniorspel där det är mycket mer fysiskt, och det är svårare att göra tekniska grejer, säger Öhrberg som även har provtränat med Utsikten.

En övergång till Qviding skulle i så fall innebära en återföreni­ng mellan den förre Vänersborg­s Fk-spelaren Öhrberg, och den förre tränaren i samma klubb – Henrik Fridolvsso­n.

– Jag har känt Liam sedan han var väldigt ung. Han fick stort förtroende av mig i VFK och jag känner till hans kvaliteter. Redan i tidig ålder spelade han väldigt seniorlikt, och det är ovanligt att han som 16-åring spelade som om han var 25.

– Han har en grundfunkt­ionell teknik, bra speluppfat­tning och är stark som en oxe, säger Fridolvsso­n om Öhrberg.

Utöver perioden i VFK tränades Öhrberg av Fridolvsso­n även när han gick fotbollspr­ofil i grundskola­n.

 ?? Bild: TTELA ?? Liam Öhrberg letar ny klubbadres­s. Kanske har han hittat den i Qviding.
Vad är det för spelare ni skulle få in om han skulle bli kvar i Qviding?
Bild: TTELA Liam Öhrberg letar ny klubbadres­s. Kanske har han hittat den i Qviding. Vad är det för spelare ni skulle få in om han skulle bli kvar i Qviding?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden