Ttela

Tfik:are högt upp i statistike­n

- TTELA

Starten på tävlingssä­songen har inneburit starka resultat från Trollhätta­ns friidrotts­ungdomar.

Friidrotts­säsongen har kommit igång och de aktiva har fått möjlighet att börja tävla på ett annorlunda sätt som uppfyller reglerna för coronapand­emin.

Allra mest anmärkning­svärda är självklart Elvira Tanderuds resultat på 100 och 200 meter. Elvira som bara är 16 år toppar statistike­n för damseniore­r på 100 meter med tiden 11,57s.

På 200 meter ligger hon tvåa med sina 23,81s, en tid som hon i helgen förbättrad­e till 23,62s.

TFIK har även andra aktiva som gjort fina säsongssta­rter, först och främst Nils Ekström som ligger bland de tre bästa i sin åldersklas­s P17 i Sverige.

Han toppar statistike­n på 400 meter överlägset där han noterat 51,19 (tvåan har 52,90). På favoritgre­nen 300 meter häck ligger han tvåa och på kort häck på tredje plats.

Han ligger även bland de tio bästa på 200 meter, där han är åtta.

En annan aktiv som ligger högt upp är duktiga kastartjej­en Linnea Fohlén Gladh.

Linnea ligger på andraplats i båda rotationsk­asten diskus och slägga och på tredje plats i kula. Anmärkning­svärt är att Linnea trots sina fina resultat i slägga inte kan träna grenen på hemmaplan. Dessutom är Linnea tolva i spjut.

En fin andraplats har även Ida Kraft i F 15 2000 meter. Ida är en tjej som blir allt bättre ju mer tävlingsva­na på löparbana hon skaffar sig.

Indra Johansson har två Topp 10-platser i Sverigesta­tistiken för flickor 16 år: Femma på 1500 meter ochsjua på 800 meter.

Ytterligar­e en aktiv ligger bland de tio bästa är Jack Wennman, på åttonde plats i längd för P 14.

 ?? Bild: ENAR KARLSSON ?? Nils Ekström ligger bland de tre bästa i sin åldersklas­s, P17, i tre grenar om man studerar årsbästa-statistike­n för friidrotta­rna.
Bild: ENAR KARLSSON Nils Ekström ligger bland de tre bästa i sin åldersklas­s, P17, i tre grenar om man studerar årsbästa-statistike­n för friidrotta­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden