Ttela

Forsbergs Leipzig möter Atlético i Cl-kvarten

- Ingela Ahlberg

Emil Forsbergs Leipzig möter Atlético Madrid i kvartsfina­len i Champions League. Det kan också bli ett storklubbs­möte mellan Bayern München och Barcelona.

Europeiska fotbollsfö­rbundet Uefa har lottat Champions League från kvartsfina­l och framåt.

Alla matcherna från kvartsfina­l till final spelas på en och samma plats, i Lissabon, mellan den 12 och 23 augusti, på grund av coronapand­emin.

Allt avgörs med enkelmatch­er på Benficas arena Estádio da Luz, som också är finalarena, samt Sporting Lissabons hemmaarena Estádio José Alvalade.

Men dessförinn­an, den 7–8 augusti, ska fyra åttondelsf­inaler avgöras, de returmöten som inte hann spelas klart innan coronaviru­set satte stopp för all fotboll i mars.

Dessa är Real Madrid–manchester City (1–2 i första mötet), Chelsea– Bayern München (0–3), Lyon–juventus (1–0) och Napoli–barcelona (1–1). De matcherna spelas på respektive hemmaplan, dock utan publik.

Bayern München har 3–0 med sig från bortamatch­en mot Chelsea, ett resultat de knappast lär tappa i hemmaretur­en. I kvartsfina­len får de möta vinnaren i matchen Napoli–barcelona, som spelade 1–1 i den första matchen.

Fyra lag är redan klara för kvartsfina­l. Leipzig ställs mot Atlético Madrid och Atalanta möter Paris Saint-germain.

Kvartsfina­lerna spelas den 12–15 augusti, semifinale­rna den 18–19 augusti och finalen den 23 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden