Ttela

Fler åker fast i fartkontro­ller till havs

Fler åker fast för fortkörnin­g på havet. Pandemi, fler ovana båtförare och ökat antal kontroller ligger bakom. Samtidigt har sommarmåna­dernas växlande väder gjort Kustbevakn­ingens arbete varierat.

- Niclas Jonasson niclas. jonasson@bohuslanin­gen.se

Nyheter: Kustbevakn­ingen har haft mer än vanligt att göra under första halvåret 2020. Anledninge­n tros vara pandemi och permitteri­ngar, som gör att fler söker sig till kusten.

Fler har åkt fast för fortkörnin­g till sjöss under första halvåret i år jämfört med samma period förra året, rapportera­r Sveriges Radio Ekot. I hela Sverige har antalet bötfällda fortkörare ökat med drygt 150 procent, från 210 i fjol till 318 i år.

Kustbevakn­ingen har genomfört dubbelt så många kontroller av båtar och vattenskot­rar som man misstänkt kört för fort eller där man misstänkt andra sjötrafikb­rott.

Jonas Berg är stationsbe­fäl på Kustbevakn­ingen i Lysekil. Han berättar om två sommarmåna­der med helt olika ansikten.

– Vi hade väldigt fint väder i juni, och ihop med pandemin var det mycket folk ute och rörde sig i skärgården. I juli har det varit mycket sämre väder och då går trafiken ner, många väljer andra aktivitete­r än att vara på sjön.

Även Jonas Grevstad, chef för kustbevakn­ingsstatio­nen i Göteborg, kopplar den stora närvaron på kusten till coronapand­emin.

– Är det bra väder har vi mycket människor längs med kajerna, på stränderna och ute i båtarna. Det kopplat till att vi har corona, vi har väldigt många människor som kanske är permittera­de och är mer hemma, gör att vi har en dubbel effekt i år, säger han till Ekot.

Jonas Berg betonar att Lysekilsst­ationen är för liten för att få ett tydligt statistisk­t underlag. Men skillnaden i arbetet har varit tydligt. Under juni var det ett större fokus på sjötrafikö­vervakning.

– Vi hade en hel del sjöfylleri för att vara så tidigt på säsongen. Det har varit mycket folk ute i skärgården, däremot har vi inte haft så mycket utländska gäster.

Förutom att Kustbevakn­ingen stoppat berusade förare och rapportera­t dem för sjöfylleri, påpekar Jonas Berg att alkoholen ofta leder till att båtförare blir oförsiktig­are och även kör för fort och brister i sjömanskap­et.

– Första delen av sommaren, när vädret var bättre hade vi lite mer

” När vädret var bättre hade vi lite mer partyrelat­erad problemati­k

Jonas Berg stationsbe­fäl

partyrelat­erad problemati­k. Den sista tiden har det handlat mer om sjöräddnin­g, säger Berg och betonar samtidigt att det stora flertalet sköter sig bra:

– Det är en liten del vi kommer i kontakt med. De allra flesta har

stor erfarenhet och är väldigt kunniga och klarar sig bra.

När juni blev juli slog vädret om, och långa perioder med sol och värme har uteblivit. Det har också gjort att Kustbevakn­ingen har lagt om sitt arbete.

– Det är kanske inte så kul att åka i den snabba båten när det är dåligt väder och då minskar den typen av trafik. När man får stopp med sin båt i fint väder gör det inte så mycket, men i ett sämre läge, om det blåser och är dåligt väder, då blir det mer sjöräddnin­gar, säger Jonas Berg och lägger till:

– När vädret blir dåligt eller fort förändras blir det snabbt en farlig situation för den som inte har så stor erfarenhet.

Både i juni

och juli har kustbevakn­ingsstatio­nen i Lysekil hanterat allvarliga olyckor, där mindre båtar blivit överkörda av större.

– Vi har haft ett par rejäla olyckor. Det var en båtkollisi­on i juni och en i juli i vårt närområde. Ofta är den överkörda båten liten och folk hamnar i vattnet och blir skadade. I inget av fallen har någon omkommit, men folk har avförts med ambulans.

Allvarliga olyckor brukar hända, men det rör sig vanligtvis om någon enstaka per år.

– Nu har det ju hänt två fram till mitten av juli, det är något mer än vi brukar ha. Men det är ett såpass litet statistisk­t underlag, så man får vara försiktig med att dra slutsatser.

Ännu väntar en

månad innan sommarsäso­ngen 2020 kan läggas till handlingar­na. Om vädret blir fint kommer Kustbevakn­ingen återigen fokusera mer på sjötrafikö­vervakning, eller ”fart, onykterhet och bristande sjömanskap” som Jonas Berg uttrycker det.

– Om det blir fint i augusti kommer folk ta igen det de inte kunde göra under juli.

 ??  ?? Kustbevakn­ingen har haft mer att göra än vanligt under första halvåret 2020. På arkivbilde­n syns kombinatio­nsfartyget KBV 034, med hemmahamn Helsingbor­g, under en insats i Öresund 2016.
Kustbevakn­ingen har haft mer att göra än vanligt under första halvåret 2020. På arkivbilde­n syns kombinatio­nsfartyget KBV 034, med hemmahamn Helsingbor­g, under en insats i Öresund 2016.
 ?? Bild: Emil Langvad/tt ??
Bild: Emil Langvad/tt
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden