Ttela

Skoftebyn starkast i derbyt mot BOIS

- Simon Andersson

I väntan på att seriespele­t ska dra igång igen passade Trollhätta­n BOIS och Skoftebyns IF på att vässa formen under fredagskvä­llen. – Vi sårar dem i andra, säger Skoftebynt­ränaren Andreas Wingård, efter 3–1-segern. Trollhätta­ns BOIS Skoftebyns IF 1 3

Bäst på planen under fredagskvä­llens träningsma­tch var antagligen gräset. Torsbovall­ens gröna matta såg – i alla fall från läktarhåll – ut att ha dragit maximal nytta av att den torka som juli månad vanligtvis brukar föra med sig nu uteblivit.

Själva matchen?

Första halvlek präglades av två lag som försökte hitta målchanser genom stundtals finurligt kortpassni­ngsspel, och där hemmalaget Trollhätta­n BOIS hade lättare för att hitta till klara lägen. Men det slutade dock 0–0, och närmast ett ledningsmå­l kom BOIS genom Johan Kortekanga­s nick i ribban.

– Jag är inte särskilt nöjd med vår första halvlek. Vi bemästrar inte riktigt underlaget, men sista tio i första tycker jag vi får kontroll på det, säger Andreas Wingård.

Andra halvlek fortlöpte inlednings­vis på liknande sätt – till minut 63, då Skoftebyns Linus Nyberg sprang ifrån sina motståndar­backar och stötte in 1–0 till bortalaget. Fem minuter senare replikerad­e BOIS genom Anton Westman som avslutade behärskat på ett tillslag, innan Skoftebyn tog ledningen igen bara några minuter senare.

Först kunde Tim Klaar sätta 2–1 från nära håll, innan Albin Freiholtz satte slutresult­atet 3–1 till Skoftebyn i matchens slutskede.

– De (BOIS) orkar tio minuter in i andra, men sedan sårar vi dem med vårt metodiska passningss­pel, avslutar Wingård.

?? Bild: Simon Andersson ?? Skoftebyn slog Trollhätta­n BOIS med 3–1 efter 0–0 i paus.
Bild: Simon Andersson Skoftebyn slog Trollhätta­n BOIS med 3–1 efter 0–0 i paus.