Ttela

Polisen söker vit bil efter 12-årings död i Botkyrka

-

Polisen söker uppgifter om en vit kombibil i utredninge­n om dödsskjutn­ingen av en 12-årig flicka i Botkyrka, Norsborg, söder om Stockholm, under natten mot söndag.

Ett antal personer har hämtats in till förhör men i går eftermidda­g hade polisen inte gripit någon för skjutninge­n av den 12-åriga flickan.

– Vi är särskilt intressera­de av en vit bil. Vet man något om den ska man kontakta polisen, eller om man hört eller sett något annat om mordet, sade Palle Nilsson, tillförord­nad biträdande polisregio­nschef, i SVT:S Morgonstud­ion.

Han vill inte kommentera om flickan var måltavlan och säger att man inte vill gå ut med uppgifter som riskerar att förstöra utredninge­n.

– Gärningsmä­nnen har visat en total likgiltigh­et inför människors liv när man öppnar eld på en plats där flera människor befinner sig, säger Nilsson.

Polisens presstales­person Eva Nilsson förtydliga­r för TT att det handlar om en vit bil av kombimodel­l, inte en skåpbil som tidigare rapportera­ts. Polisen låser sig inte vid något specifikt bilmärke när man söker upplysning­ar från de som kan ha sett fordonet.

Polisen har under inledninge­n av utredninge­n varit förtegen om händelsen och inte velat berätta vilka fynd som har gjorts.

– Jag kan inte säga det på grund av sekretess, men det finns kameror på platsen som är intressant­a, så det kommer att finnas bildmateri­al som vi kommer att kunna analysera, sade Carolina Paasikivi, polisområd­eschef i Stockholm, tidigare till TT.

Det cirkulerar flera uppgifter om omständigh­eterna kring händelsen. Enligt obekräftad­e uppgifter till SVT ska flickan ha varit ute och gått med hunden.

Enligt uppgifter till Expressen var måltavlorn­a två män från ett kriminellt nätverk och skott mot männen ska ha avlossats från en bil som körde in vid macken.

Inrikesmin­ister Mikael Damberg (S) har tidigare sagt att han reagerar på mordet med ”bestörtnin­g och avsky”.

”Jag är medveten om att inga ord är tillräckli­ga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvä­rda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund. Från regeringen­s sida kommer vi fortsätta att med kraft bygga ut samhällets förmåga att bekämpa brottsligh­eten med fler poliser, skärpta straff och förebyggan­de arbete”, sade han i en kommentar till TT.

Rubricerin­gen på förundersö­kningen gäller mord. Ingen hade i går eftermidda­g ännu frihetsber­övats. (TT)

 ?? Foto: Ali Lorestani/tt ?? Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka blev skjuten.
Foto: Ali Lorestani/tt Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka blev skjuten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden