Ttela

FC Trollhätta­ns nya cupmästare: ”Väldigt mäktigt”

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Utan att han riktigt visste det så vann Fred Berglin svenska cupen i torsdags. IFK Göteborg har nämligen bestämt sig för att dela ut medaljer till alla spelare som varit med på vägen till guld. – En rolig grej att ha på cv:t, konstatera­r han.

Fred Berglins enda framträdan­de i moderklubb­en IFK Göteborgs A-lag kom i förra sommarens cupmatch mot division 4-laget BK Astrio. Hans 90 minuter som mittback i 4–0-segern räckte faktiskt hela vägen till en guldmedalj i svenska cupen.

När ”Blåvitt” ett knappt år senare överraskan­de vände och vann med 2–1 mot Malmö FF i cupfinalen innebar det nämligen att 20-åringen, Fct-spelare sedan i vintras, kan titulera sig cupmästare.

– Det känns väldigt mäktigt, men så klart även lite konstigt också. Det är inte direkt så att man kan ta åt sig hela äran för det här guldet direkt, men det är en rolig grej att ha på cv:t i alla fall, säger Berglin och skrattar.

Att han skulle få en medalj fick han inte reda på förrän dagen efter finalen.

– Min kompis Emil Holm (ytterback i IFK) skickade en Gp-artikel där det stod att jag skulle få medalj. Jag har så klart tänkt lite på att jag kanske skulle kunna få en, men det var ändå en glad överraskni­ng.

I den Gp-artikel som åsyftas sa nämligen IFK:S sportchef Kenneth Andersson följande:

– Min inriktning är att alla som har deltagit har vunnit det här cupguldet.

Än så länge får Berglin dock vänta på sin medalj.

– Jag har inte fått den än, men den ska skickas till mig om några dagar. Det ser jag verkligen fram emot.

Tills dess får hans fokus ligga på ett nytt cupäventyr, denna gång med FC Trollhätta­n som under tisdagskvä­llen gästar division 2-laget Stenungsun­d i cupens första omgång. Med en lite skämtsam ton berättar han att målet är att gå lika långt i cupen med FCT.

– Det får vi hoppas på! Ett avancemang mot Stenungsun­d ger i alla fall en rolig match i nästa omgång. Vinner vi den också så kan vi förhoppnin­gsvis se fram emot ett gruppspel med publik. Det hade varit fantastisk­t att kunna ge det till Fct-anhängarna.

” Det hade varit fantastisk­t att kunna ge det till Fctanhänga­rna

Samtliga spelare som var med i FCT:S sista match före uppehållet (1–3 mot Assyriska Turabdin) är friska och tillgängli­ga för spel enligt Berglin, men mittfältar­en Richard Cindric lär fortfarand­e vara borta.

– Han tränar lätt, men jag tror att han har en bit kvar, berättar Fred.

Fred Berglin om ett avancemang i svenska cupen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden