Ttela

Ismael Fonjah tillbaka i VFK – kanske

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Han försvann, kom tillbaka och försvann igen – och nu verkar Ismael Fonjah vara tillbaka i Vänersborg­s FK. Mittfältsm­otorn gjorde mål i träningsma­tchen mot Holmalund. – Kan han vara med i höst så är det en stor tillgång för oss, säger klubbchefe­n Joakim Sunnerdahl.

Ismael Fonjah anslöt till VFK inför säsongen 2016 och var sedan en av lagets viktigaste spelare i två och ett halvt år innan han, utan klubbens tillåtelse, plötsligt försvann på provspel i Mellanöste­rn sommaren 2018. Sedan gjorde han bara sporadiska insatser för VFK den hösten innan han efter densamma försvann till en grekisk division 3-klubb.

Förra hösten återvände han till VFK, men hann bara med två inhopp.

” Kan man inte träna så ska man inte spela i division 2

Joakim Sunnerdahl

Sedan dess har det varit tyst. 27-åringen har inte varit med i Vfk-truppen, men heller inte represente­rat någon annan klubb. I lördags återfanns dock hans namn i den Vfk-trupp som besegrade Holmalund med 6–3, och då gjorde han även mål.

– Fonjah är med oss just nu och förhoppnin­gen är att han kan träna och spela så mycket som möjligt i höst. Fulltränad är han en klasspelar­e, berättar Joakim Sunnerdahl och går in på orsaken till att han inte varit med tidigare.

– Han har jobbat mycket kvällar och nätter vilket gjort att han inte kunnat träna ordentligt, och då spelar det egentligen ingen roll hur bra du är. Kan man inte träna så ska man inte spela i division 2.

Samtidigt står det klart att Pajtim Beka återvänder till klubben från Wargöns IK, och även i hans fall är det svårt att hålla reda på vilken gång i ordningen han kommer tillbaka till VFK.

– Vi har en tunn trupp och då vill Pajtim hjälpa oss.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Ismael Fonjah är tillbaka i träning med VFK.
Bild: Sebastian Lamotte Ismael Fonjah är tillbaka i träning med VFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden