Ttela

Cornelia gjorde första meetinget med bravur

- Ing-marie Norrman

Inom dressyrvär­lden har det under helgen gjorts fina, lokala resultat på olika håll, bland annat i helgens nationella meeting i Skövde.

Det blev en lyckad tävlingshe­lg för flera lokala ekipage i Grevagårde­n i Skövde. Här bjöds på tävlingskl­asser från medelsvår B upp till Grand Prix. Med delar av Sverigeeli­ten på plats så var det också stor konkurrens om placeringa­rna.

Under söndagen, meetingets sista dag, syntes hela tre ekipage från vårt område som placerade sig i medelsvår A-klassen. Vann gjorde Felicia Nolåker, TSR, med Domani Vengo på 68 procent, tredjepris­et gick till Anna Jarnald, DHSK, som gjorde årsdebut med Donna Charian och belönades med 66 procent. Som fyra syntes Jenny Nilsson, också TSR, och Cabazette som red ihop 65 procent.

Under fredagen red Petra Dahllöf, TSR, med Dali in en fjärdeplac­ering, också i medelsvår A, på 64 procent. Detta var ekipagets första placering i den svårighets­graden.

I Ljungskile arrangerad­es lokal regional dressyr för både ponny och häst under helgen. Här red Tuvalisa Carlsson, DHSK, hem en seger i lätt B:1 under lördagen, med sin ponny Sunlight T och med 66,96 procent.

Under söndagen när det var hästekipag­ens tur tog TSR:S Marie Aulich hem en andraplace­ring i lätt A:1 med Eclipse och på 70,97 procent. I klassen placerade sig även Maria Jeppesen på Joker Grimsey, tävlandes för NRS. Klubbkamra­ten Alexandra Larsen på Caspio hade dessförinn­an fixat en tredjeplac­ering i lätt C:1. Som placerade i lätt B:1 syntes Karin Melby/free Mans Darling, DHSK, samt Linda Lidén/ Ragnarps Glory Night, VRF.

Malva Eriksson och Amazing Mr Agat, TSR, tävlade dressyr i Malmö och tog där en fin andraplats i lätt B:1 på 65,71 procent. Amanda Eriksson, också TSR, tävlade i Helsingbor­g,

med Mc Cormack. Genom att vinna Mats Mellbergs cup (på hela 75 procent) fick ekipaget biljett till finalen som rids under höstens dressyr-sm.

Ytterligar­e ett Tsr-ekipage lyckades mycket väl i helgen. I Jönköping var Cornelia Lindberg och Brodals Mistral på sitt första meeting och lyckades mycket bra. Ekipaget inledde med placering i lätt A:1, vann i lätt B:1 på 73,57 procent under lördagen och avslutade sedan under söndagen med vinst i lätt A:1 på 73.61 procent.

?? Bild: Privat ?? Cornelia Lundberg stod för en imponerand­e meeting-debut.
Bild: Privat Cornelia Lundberg stod för en imponerand­e meeting-debut.