Ttela

Bundesliga redo för publik

- Tt-reuters

Tysk fotboll hoppas att publiken kan få återvända när den kommande säsongen startar den 18 september. Men det blir i så fall med stängda ståplatslä­ktare och ett begränsat antal åskådare.

Herrklubba­rna i de två högsta divisioner­na tillkännag­av på tisdagen att de är redo för att ta emot en viss del publik om politikern­a ger grönt ljus senare denna månad.

Tyska fotbollsli­gan DFL:S vd Christian Selfert säger att möjlighete­n till publik på läktarna helt och hållet vilar på viljan från politikern­a.

– Om och när publiken kan få återvända till arenorna är inte ett beslut för DFL utan för den politiska ledningen. DFL väntar sig och kräver ingenting, men vi förbereder oss genom att ta det här lilla steget för att vara redo när tiden är inne, sade Selfert vid en presskonfe­rens.

Om lagen får grönt ljus kommer inga bortasuppo­rtrar att tillåtas förrän tidigast efter årsskiftet, ståplatsse­ktionerna kommer att vara stängda och ingen alkoholför­säljning tilllåts på arenorna. Allt för att minska risken för smittsprid­ning.

I nästa vecka är det tänkt att delstatern­as hälsominis­trar ska träffas för överläggni­ngar.

Precis som i de flesta nationer spelades Bundesliga inför tomma läktare när fotbollen gjorde comeback i maj efter coronapaus­en. Borussia Mönchengla­dbach placerade dock ut pappfigure­r på läktarna, men nu är förhoppnin­gen att ”pappskalla­rna” ersätts av riktig publik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden