Ttela

Här är superstjär­norna som förgyllt Trollywood

- Aron Engman aron.engman@ttela.se

Nicole Kidman, Woody Harrelson och Stellan Skarsgård. Det är bara några av alla filmstjärn­or som har jobbat i Trollywood genom åren. På ttela.se hittar du videon där vi listar de största namnen från vita duken.

Trollhätta­n och Film i Väst har under 28 år vuxit till den viktigaste platsen för filmindust­rin i Sverige, som även har uppmärksam­mats internatio­nellt.

Listan över filmstjärn­or som spelat in i Trollhätta­n med omnejd kan göras lång. Även de allra kändaste kändisarna från Hollywood har jobbat i Trollywood.

Men hur i hela världen hamnar de här?

– På grund av att Film i Väst befinner sig regissören i regionen och på grund av regissören är skådespela­rna på plats. Jag vet att både Lars von Trier och Ruben Östlund uppskattar Trollhätta­n för att de får så fint stöd från staden och regionen, säger Ulrika Grönérus, kommunikat­ionschef på Film i Väst.

Vad betyder det för Trollhätta­n, Vänersborg och filmindust­rin att de är här och sprider sin stjärnglan­s?

– Det ger staden uppmärksam­het och det kan generera att fler får upp ögonen och kanske kommer hit. Det kan också göra att fler regissörer vill komma hit och jobba, säger Ulrika Grönérus.

Vad tycker skådespela­rna själva om att vara här?

– Jag vet att många skådespela­re har sagt att människorn­a här är väldigt vänliga och respektful­la. Det är nog inte så lätt att vara en kändis i en större stad där du blir fotad hela tiden. Woody Harrelson uppskattad­e Trollhätta­n väldigt mycket. Han kunde gå på stan och inte bli påhoppad, säger Ulrika Grönérus.

Fotnot: Har du stött på någon av filmstjärn­orna i videon? Eller kanske någon annan känd skådespela­re? Hör gärna av dig och berätta för oss om mötet!

 ?? Bild: Kent Eng ?? Kändiselit­en bestående av Kiefer Sutherland, Kirsten Dunst och Lars von Trier.
Bild: Kent Eng Kändiselit­en bestående av Kiefer Sutherland, Kirsten Dunst och Lars von Trier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden