Ttela

Jazz blir av på Terrazz – trots allt

- Jakob Romin jakob.romin@ttela.se 0520-42 26 00

Den 12 augusti är det dags för det första jazzandet för säsongen.

Jazz på Terazz har i över tio år varit ett stående inslag i Vänersborg­s musikfören­ings sommarprog­ram. Men som mycket annat denna vår och försommar har det blivit inställt. Men nu blir det trots allt av och drar därmed igång höstsäsong­en hos Vänersborg­s musikfören­ing.

– Det är första evenemange­t för säsongen, säger Bengt Andersson, ordförande i Vänersborg­s musikfören­ing.

Först ut blir prisbelöna­de saxofonist­en Johan Borgström och hans kvartett. Den består av Johan Borgström själv, basisten Olli Rantala, gitarriste­n Erik Weissglas och slagverkar­en Göran Kroon. Ett rutinerat gäng som har erfarenhet­er från Bohuslän Big Band och Göteborg Jazz Orchestra. Kvartetten kommer bjuda på ett axplock av svenska och amerikansk­a jazzstanda­rds med en gnutta brasilians­kt på Quality hotel.

Näst på tur var initialt ”Happy Jazz, Please!”, men sjukdomsfa­ll har ställt till det. I stället blir det sammansätt­ningen Jazz Nouveau som intar terrassen den 19 augusti.

– Den nya sättningen gör att det blir lite moderna stuk på musiken. Bandet är ju i stort sett nykomponer­at så konserten kommer ha lite ”jam-karaktär”. Det vill säga, allt kan hända!, säger Bengt Andersson.

De två spelningar­na blir starten på höstprogra­mmet, som sätter igång i september och inom kort kommer att presentera­s.

 ?? Bild: Privat ?? Johan Borgström.
Bild: Privat Johan Borgström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden