Ttela

Magnus bil sattes i brand: ”Ledsamt och tråkigt”

- Robin Fahlström robin.fahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00 Annie Granzell annie.granzell@ttela.se 0521-57 59 09

” Har någon sett något så skulle vi bli jättetacks­amma om de hörde av sig

Sent på onsdagskvä­llen började återigen en bil brinna i Torpa. Det ska röra sig om samma parkering som det brann på även föregående natt.

Larmet kom till SOS Alarm strax innan 23.30 på onsdagskvä­llen. Initiala uppgifter gjorde gällande att det skulle vara tre–fyra bilar som brann på en parkering i Torpa i Vänersborg.

Men när räddningst­jänst och polis kom fram visade det sig att det endast var en personbil som brann. Branden spred sig inte heller till några intilligga­nde bilar, och räddningst­jänsten kunde lämna platsen efter en halvtimme.

Magnus Hisfelt fick ett meddelande i SOS Alarms app om att det brann i området, och när han gick ut på balkongen såg han att det var på parkeringe­n utanför. Då gick han ner till parkeringe­n.

– Jag gick dit och fick se att det var min bil. Det är ledsamt och tråkigt, säger Magnus Hisfelt när han är tillbaka på parkeringe­n på torsdagsmo­rgonen.

Gittan Petersson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i östra Fyrbodal, berättar att det ska röra sig om samma parkering på Kastanjevä­gen som en bil brann på även under natten mot onsdag.

– Vi vet inte om det finns en koppling, men det är självklart lätt att tänka tanken att det skulle kunna göra det, säger hon.

Magnus Hisfelt gjorde en polisanmäl­an direkt på plats, men det finns ännu ingen misstänkt för brottet som rubriceras som skadegörel­se genom brand. Gittan Petersson efterlyser nu tips från allmänhete­n gällande samtliga bilbränder som skett den senaste tiden.

– Har någon sett något så skulle vi bli jättetacks­amma om de hörde av sig, inte bara gällande den här branden. För det här är långt ifrån okej, säger hon.

Gittan Petersson jourhavand­e förundersö­kningsleda­re

 ?? Bild: Annie Granzell ?? Magnus såg branden från balkongen, men upptäckte först när han gick ner att det var hans egen bil som brann.
Bild: Annie Granzell Magnus såg branden från balkongen, men upptäckte först när han gick ner att det var hans egen bil som brann.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden