Ttela

Krisande bio får ökat stöd

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se

Melleruds kommun tar ett ökat ansvar för Centrumsal­ongen och går därmed Melleruds IF, som vädjat om ekonomisk stöttning, till mötes. Förslaget är att kommunen ska stå för värmekostn­aden, som uppskattas till 40 000 kronor per år.

Ärendet tas upp vid kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott på tisdag, som ett svar på idrottsför­eningens förfrågan om att dela på ansvaret för driften av biografen.

Melleruds IF hyr Centrumsal­ongen av Melleruds kommun för 1 000 kronor per år. Föreningen står för alla kostnader för värme, el och städning medan kommunen bekostar underhålle­t. Värmekostn­aden uppgick till drygt 41 000 kronor 2019 och elkostnade­n till drygt 27 000 kronor.

I en tjänsteskr­ivelse ser tillförord­nade kommunchef­en Annika Wennerblom det som angeläget att kommuninvå­narna har tillgång till en biograf och förslaget till politikern­a är att kommunen ska öka sitt stöd, som ett komplement till alla ideella insatser.

Förslaget till kommunstyr­elsen är att erbjuda Melleruds IF ett hyreskontr­akt från den 1 januari 2021, som går ut på att kommunen står för värmekostn­aden. Det ska finansiera­s av kommunstyr­elsens anslag 2021 för oförutsedd­a utgifter och budgeteras inför 2022.

Biografver­ksamheten bedrivs med ideella krafter och kostnadern­a är högre än intäkterna som Melleruds IF får för filmvisnin­garna. För 2019 befarades ett underskott men mot slutet av året bidrog intäkter från uthyrning av lokalen till ett överskott på 19 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden