Ttela

Här stängs vägar och cykelvägar av i höst

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se 0520-42 26 00

Det kommer att bli en del trafikomlä­ggningar i Trollhätta­n den närmaste tiden. De områden som berörs är Lärketorpe­t, Vårvik och vid den nya Stridsberg­sbron.

Semestrarn­a går mot sitt slut och då påbörjas arbetet med första bostadseta­ppen i Lärketorpe­t, söder om Näl. En ny cirkulatio­nsplats – Lärketorps­rondellen – kommer att byggas vilket påverkar trafiken under byggtiden.

– Trafiken kommer att ledas om via en tillfällig väg vid sidan om den befintliga vägen, säger exploateri­ngsingenjö­r Andreas Torstensso­n på Trollhätta­ns stads hemsida.

I samband med rondellbyg­get blir det en ny tillfartsv­äg in i bostadsomr­ådet, samtidigt som den befintliga cykelvägen under Lärketorps­vägen kommer att rivas för att ersättas med en ny överfart.

Det kommer också att anläggas nya va-ledningar och fördröjnin­gsdammar för att ta hand om dagvattnet inom bostadsomr­ådet. Även det så kallade milspåret kommer att få en ny sträckning, som kommer att skyltas vid påverkad sträcka.

Arbetet med rondellen beräknas ta cirka tre månader medan hela arbetet med området beräknas pågå i ett och ett halvt år.

När det gäller bygget av den nya Stridsberg­sbron över Göta älv till Vårviksomr­ådet, så kommer trafiken bli begränsad under den två år långa byggtiden.

Främst är det Grundbergs­vägen och förbi Lunnens förskola som berörs. Gång- och cykelvägen i höjd med motorbåts- och kanotklubb­arna kommer vara avstängd, och i stället leds gång- och cykeltrafi­ken om för en säkrare passage.

Under augusti och september (vecka 32–40) kommer Trollvikss­tigen att vara avstängd i båda riktningar. Det är framför allt grävning, kapning av fjärrvärme­rör och svetsning som kommer att ske.

Under veckorna som arbetena pågår går det att ta sig förbi området genom att följa orangefärg­ade pilar. Oskyddade trafikante­r rekommende­ras att använda Vänersborg­svägens gång- och cykelvägar.

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? Här kommer den nya rondellen vid Lärketorps­vägen att byggas. Det betyder minskad framkomlig­het under hösten.
Bild: Andreas Olsson Här kommer den nya rondellen vid Lärketorps­vägen att byggas. Det betyder minskad framkomlig­het under hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden