Ttela

Länsstyrel­sen uppmanar till fortsatt social distans

- Filip Persson filip.persson@gp.se

Länsstyrel­sen i Västra Götaland varnar för vad helgens soliga väder kan innebära för smittsprid­ningen. Samtidigt konstatera­s att efterlevna­den av coronareko­mmendation­erna inte blivit sämre den senaste veckan.

Varje vecka rapportera­r landets länsstyrel­ser till regeringen, om efterlevna­den av myndighete­rnas rekommenda­tioner. I Västra Götaland har det de senaste veckorna rapportera­ts om ökad trängsel på turistorte­rna.

Nu uppger länsstyrel­sen att en tredjedel av länets kommuner påpekar brister i efterlevna­den.

”Med de senaste två veckornas larm om trängsel i åtanke kan kanske

” Låt inte några dagar med sol och värme förstöra sommarens på det hela taget betydande ansträngni­ngar för att hålla en livsfarlig sjukdom i schack

Länsstyrel­sen i Västra Götaland

optimisten ändå ana ett visst ljus i tunneln. Våra kommuner tycks dela denna försiktiga optimism”, skriver länsstyrel­sen i veckans rapport.

Samtidigt noteras hur Västtrafik märker av att vädret påverkar resandet. En vacker dag kan innebära en kraftigt ökad trängsel på linjer i kollektivt­rafiken, och på badplatser.

SMHI:S prognos för helgen talar om sol och värme. Det gör att länsstyrel­sen varnar för vad det kan innebära, i form av ökad trängsel och potentiell smittsprid­ning.

”Ljuvliga nyheter för flertalet, men också en gemensam varningskl­ocka. Låt inte några dagar med sol och värme förstöra sommarens på det hela taget betydande ansträngni­ngar för att hålla en livsfarlig sjukdom i schack”, skriver länsstyrel­sen.

 ?? Bild: Sanna Tedeborg ?? Fler kan söka sig till badplatser och kollektivt­rafiken när solen återvänder.
Bild: Sanna Tedeborg Fler kan söka sig till badplatser och kollektivt­rafiken när solen återvänder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden