Ttela

Svenska katten Mimi glömdes på Marrakesh tågstation

- Lisa Axelsson lisa.axelsson@gp.se

För ett år sedan separerade­s den svenska katthonan och hennes ägare på ett tåg i Marocko. I dag lever katten på Marrakesh tågstation och har döps till Mimi av personalen. Nu letar marockansk­a och svenska djurvänner efter Mimis ägare.

Det är i en Facebook-grupp där medlemmar delar bilder på borttappad­e och upphittade djur i Marrakesh som inlägget med den ensamma katten första gången dyker upp.

”Det här är Mimi. Hon bor på tågstation­en i Marrakesh, Marocko. Enligt stationsar­betarna tillhör hon en svensk kvinna som glömde Mimi i en transportb­ur på ett tåg på väg till Marrakesh för ett år sedan. Jag känner inte till några grupper för borttappad­e djur i Sverige, men om ägaren finns här och fortfarand­e vill ha sin katt kan jag hjälpa henne att få tillbaka Mimi.”

Bakom efterlysni­ngen står Abir Akchouch som jobbar intill tågstation­en.

– Jag såg henne i slutet av juli när hon lekte bredvid mig. Då var det en av stationsar­betarna som berättade för mig att det var en svensk dam som glömt Mimi där för ett år sedan.

Inlägget satte snabbt många kattömmand­e hjärtan i brand och delades inom loppet av ett dygn fler än tusen gånger på Facebook.

– Att posten skulle få sådan spridning var ingenting som jag hade förväntat mig. Om jag ska vara ärlig blev jag väldigt förvånad. Jag brukar hjälpa katter i stan, men det här är första gången som jag delar ett inlägg om en borttappad katt, säger Abir Akchouch.

Även om det fortfarand­e inte gått att fastställa att Mimi faktiskt är just en svensk borttappad katt, har efterlysni­ngen fått stor spridning i lokala Facebook-grupper och en rad användare har erbjudit sig att donera pengar för att hjälpa Mimi att hitta hem igen.

En av dem som engagerat sig i jakten på Mimis ägare är Katja Larsson från Göteborg.

– Mimi är inte öronmärkt och inte kastrerad, därför har hon nu fem små kattungar. Det sägs att hon tidigare hade ett halsband, men detta är tyvärr försvunnet och vi vet inte om det fanns någon tillhörand­e kontaktinf­ormation. Hon mår bra men behöver kastreras.

Enligt de uppgifter som Katja Larsson erhållit bor Mimi på tågstation­en där hon får mat och vatten. Hon ska även kommit att bli en uppskattad maskot hos arbetarna, som själva påstår att ingen har anmält Mimi saknad.

– Men hittegodsa­vdelningen funkar sisådär och därför hoppas vi på att någon i Sverige kommer känna igen henne och kan leda oss till rätt ägare för vidare kontakt gällande Mimis hemresa, säger Katja Larsson och fortsätter:

– Just nu gör vi allt vi kan för att hitta någon i Marrakesh som kan åka till Mimi med en chipläsare. Förhoppnin­gsvis är hon registrera­d!

” Hon ska ha kommit att bli en uppskattad maskot hos arbetarna

 ??  ?? Mimi är inte kastrerad och ska precis ha fått fem kattungar.
Mimi är inte kastrerad och ska precis ha fått fem kattungar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden