Ttela

Trollhätta­ns HC fann sin nye tränare i de egna leden

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Han har mängder med år i Trollhätta­ns HC som både spelare och ledare. Nu får Anders Söderström för första gången huvudansva­ret för föreningen­s seniorlag. – Det känns verkligen fantastisk­t, säger 46-åringen.

Sedan Pontus Nyberg bestämde sig för att lämna THC efter fyra år i seniorlage­ts ledarstab har föreningen varit på jakt efter en ny tränare. Samtidigt har man, precis som de flesta andra föreningar, genomlidit ett ekonomiskt stålbad under coronapand­emin.

Coronapand­emin pågår fortfarand­e, men förra veckan kunde

Ttela-sporten berätta att det ekonomiska läget har ljusnat och nu har man dessutom hittat Nybergs ersättare.

Han heter Anders Söderström och hämtas från klubbens egna led, då han har varit tränare för föreningen­s P02-lag i tolv år.

– Det känns väldigt bra, Anders brinner verkligen för klubben. Det är en person som kan väldigt mycket om hockey och som funnits i vår organisati­on hur länge som helst, säger ordförande­n Marcus Därnemyr.

Och det gör han med fog. Söderström började nämligen spela i klubben som sjuåring, och med undantag av två sejourer i Vänersborg­s

HC och en kort sådan i Borås HC tillhörde han klubben fram tills dess att han lade av som 30-åring.

Ett uppehåll från hockeyn följde i fyra år, innan han började träna sin sons årskull fram tills att han nu tar steget till att bli seniorträn­are.

– Jag känner verkligen för den här klubben. Dessutom blir det här en rolig utmaning i och med att jag inte tränat något seniorlag innan, säger Söderström.

Han tror dock att övergången från junior- till seniorhock­ey kommer tas utan problem.

– Jag tyckte att det blev roligare att träna pojkarna ju äldre de blev. Nu har jag vuxna spelare och då kan jag fokusera på de mer speltaktis­ka bitarna.

Som spelare var han en offensivt lagd center/forward, och enligt honom själv kan det bli så att det avspeglar sig i hur THC kommer spela under hans ledning.

– Jag hoppas det, jag vill att vi ska spela en fartfylld och offensiv hockey.

Kontraktsl­ängden är 1+1, men Söderström hoppas på en framtida förlängnin­g.

– Min förhoppnin­g är att vi kommer jobba långsiktig­t. Jag vill kunna bygga ett lag över tid med kontinuite­t i truppen. Då kan vi bli bättre och bättre på sikt.

 ?? Bild: Christian Flodin och THC ?? Spelarna i Trollhätta­ns HC vet numera vem som kommer att leda laget den kommande säsongen. Svaret är klubbens trotjänare Anders Söderström.
Bild: Christian Flodin och THC Spelarna i Trollhätta­ns HC vet numera vem som kommer att leda laget den kommande säsongen. Svaret är klubbens trotjänare Anders Söderström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden